bont, Dolce&Gabbana, Alexander McQueen

Dolce & Gabbana

bant bont

Het bekende Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana kondigde aan volledig te stoppen met het gebruik van bont.

“Dolce & Gabbana werkt aan een duurzamere toekomst waarin het gebruik van bont niet aan de orde kan zijn. Het hele modesysteem heeft een belangrijke sociale verantwoordelijkheid die moet worden bevorderd en aangemoedigd: we zullen innovatieve materialen in onze collecties integreren en milieuvriendelijke productieprocessen ontwikkelen, terwijl we tegelijkertijd de banen van ambachtslieden en de knowhow die anders dreigt te vervagen, in stand houden,” stelt Fedele Usai, perswoordvoerder van Dolce&Gabbana (Group) in het persbericht.

we zullen innovatieve materialen integreren in onze collecties

De keuze van Dolce & Gabbana om alleen nog maar diervriendelijke alternatieven te verwerken in haar ontwerpen wordt enthousaist toegejuichd door dierenrechtenorganisaties zoals PETA en is volledig in overeenstemming met de richtlijnen van de Fur Free Alliance.

Dat het bannen van bont al langer in de lift zit, bewijst de steeds langer wordende lijst met modehuizen en merken die zich achter het idee scharen.

Zo zal zelfs modemerk Moncler – nochtans een overvloedig gebruiker van echt bont – haar iconische winter- en skijassen bontvrij maken vanaf de herfst-wintercollectie van 2023.

Het hele modesysteem heeft een belangrijke sociale verantwoordelijkheid

De grootste omwenteling zien we bij de merken die onder de Modegroep Kering vallen. Onder andere Balenciaga, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Brioni en Saint Laurent lieten in september vorig jaar al weten volledig te zullen stoppen met het gebruik van bont.

Dat nu ook het merk waarvan Lady Kitty Spencer – nichtje van wijlen prinses Diana – het stralende uithangbord is, bont naar de geschiedenisboeken verwijst, betekent dat animal cruelty free fashion meer is dan een zoveelste modegril.

Met alternatieve voorhanden die nauwelijks van echt bont te onderscheiden zijn, hebben nu ook de grote modehuizen geen enkel excuus meer om aan de steeds groter wordende eis naar duurzaamheid en milieubewustheid te voldoen.

Ook de Belgische dierrenrechtenorganisatie Gaia kan modemerken aanmoedigen het voorbeeld van Dolce, Gabbana en co te volgen.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart