IRRES

De Leie als achtertuin

In de regio tussen Gent en Deinze is vastgoedkantoor Irres een gevestigde waarde. Hun expertise is de verkoop van residentiële gezinswoningen met daarbinnen een aanbod van woningen die gelegen zijn langs de oevers van de Leie. En dat verdient een specifieke aanpak.

De Leiestreek loopt over West- en Oost-Vlaanderen. De gouden rivier ontspringt in Noord-Frankrijk en mondt uit in de Schelde ter hoogte van Gent. Tussen Deinze en Gent toont de Leie zich in al haar pracht. Je ontdekt er gastronomie en cultuur, je kan er kilometers lang fietsen en wandelen en komt er langs fotogenieke plekjes. Ooit gaf de weerspiegeling van de uitgebreide vlasakkers langs de oevers van de Leie een gouden gloed aan de rivier. De schoonheid van de rivier en zijn pittoreske dorpen trokken toen al de aandacht van heel wat kunstenaars en vanaf 1900 werden de eerste landhuizen gebouwd aan de oevers.

Wonen langs de Leie, wonen met de natuur

Wie ooit een boottochtje maakte langs dit meanderende deel van de Leie heeft de prachtige woningen langs de oevers van Latem, Deurle, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Gent gezien. De bewoners genieten in hun tuin van de rustgevende rivier, de fauna en flora en voorbijkabbelende bootjes.

Vandaag staan er tussen Gent en Astene ongeveer 300 woningen langs de Leie en de bewoners genieten er van een buitengewone pracht. De Leie nodigt uit tot idyllische boottochtjes langs de verschillende dorpen, gezellige restaurants en bezienswaardigheden zoals het kasteel Ooidonk, het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie, de graanstokerij van Filliers, de Latemse Meersen en nog veel meer. Op de website van Sint-Martens-Latem is er een mooie brochure te vinden met alles wat er te beleven en bezoeken valt in deze streek.

Leiewoningen ontdekken vanop een bootje

Vastgoed langs de Leie is zeer gegeerd, maar jaarlijks worden er slechts een achttal woningen te koop aangeboden. Vier tot zes van deze eigendommen vinden een nieuwe eigenaar via vastgoedkantoor irres, die voor de verkoop van deze panden een specifieke aanpak heeft uitgewerkt. Het kantoor is gevestigd in Sint-Martens-Latem en kent de woonmarkt tussen Gent en Astene door en door. Ze beschikken over een zorgvuldig samengesteld bestand van potentiële kopers van Leiewoningen.

Met een team van drie mensen, Dirk en Pieter-Jan, zaakvoerders, en hun collega Benoit, leggen ze zich toe op deze specifieke eigendommen. Zij kennen en kunnen de unieke woonervaring toelichten als geen ander. Maar naast de persoonlijke benadering van hun contacten promoten ze deze Leiewoningen via een specifieke website: deleie.irres.be

Jaarlijks organiseert irres in de lente een Leieaperitief, een bezoekmoment vanop het water. Genietend van drankjes en hapjes, varend van droomappartement naar droomwoning. Zo bezoekt u deze prachtig gelegen eigendommen en ervaart u meteen de magie van wonen langs de Leie.

Kortrijksesteenweg 19
9830 Sint-Martens-Latem
09 282 82 82
welkom@irres.be
www.irres.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart