Revolutie in het Toerisme

van Saoedi-Arabië
Red Sea Global bouwt Luxe Wellness Resort in Amaala Triple Bay tegen 2030

Met een toekomstgerichte visie en een ambitie om de grenzen van luxe en gastvrijheid te verleggen, kondigt Red Sea Global vol trots aan dat het tegen 2030 een adembenemend Luxury Wellness Resort zal introduceren in AMAALA Triple Bay. ‘AMAALA creëert een nieuwe categorie in het luxueuze kustleven. Met ononderbroken zicht op de Hijaz Baai, zijn de Four Seasons Resort en de verblijfplaatsen van AMAALA in Triple Bay voorzien van alle rust. De gasten en de bewoners kunnen zo zich richten op mind, body en soul,’ aldus de visie van Red Sea Global.

Ondanks de dominantie van de olie-industrie in de Saoedische economie, heeft het land recentelijk stappen ondernomen om zijn economie te diversifiëren en minder afhankelijk te worden van olie-inkomsten. Dit komt voort uit de erkenning van de behoefte aan meer veerkrachtige en diverse economische fundamenten, vooral gezien de volatiliteit van de oliemarkten en de druk om over te schakelen naar meer duurzame energiebronnen wereldwijd.

Het Resort en de Residences in Triple Bay worden ontworpen door de veelgeprezen architecten U+A. Hun inspiratiebron is de unieke setting van de bestemming. Martin Dufresne, de Design Principal bij U+A, haalt aan dat de natuur een belangrijk onderdeel van dit resort is. Net als de ethos van de luxe eigendommen van de Four Seasons over de hele wereld. Ze gebruiken de landschapsarchitectuur spaarzaam, maar opzettelijk, om het spectaculaire uitzicht op de baai in te kaderen, en om gasten en bewoners te begeleiden.

Fase 1 van AMAALA, gericht op het Triple Bay masterplan, is in volle gang. De eerste gasten van het resort zijn welkom vanaf 2025. Red Sea Global is een gesloten naamloze vennootschap die volledig in handen is van het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië, ook wel PIF genoemd. Red Sea Global is de wereldwijde ontwikkelaar van meerdere projecten, welke de wereld naar een duurzamere toekomst wil leiden, en laat zien hoe verantwoorde en regeneratieve ontwikkeling gemeenschappen kan verheffen, economieën kan stimuleren en het milieu kan verbeteren. De bescherming van het natuurlijk kapitaal staat centraal in alle ontwikkelingsbeslissingen. De organisatie streeft naar een betere toekomst voor iedereen.

Saoedi-Arabië wil tegen 2030 zijn economie diversifiëren. Daar speelt Red Sea Global een sleutelrol in. Ze transformeren de natie door middel van kansen voor jong Saoedisch talent en de particuliere sector, terwijl ze plaatsen ontwikkelen in meerdere sectoren die een positieve impact hebben op mens en planeet. Red Sea Global is het visionaire bedrijf achter enkele van ’s werelds meest ambitieuze ontwikkelingsondernemingen.

Luxe speelt een belangrijke rol in Saoudi-Arabië om verschillende redenen. In de Saoedische cultuur wordt veel belang gehecht aan gastvrijheid, welzijn en comfort. Luxe wordt vaak gezien als een manier om gasten te verwelkomen en te verwennen, en het wordt beschouwd als een teken van welvaart en status. Luxeartikelen en -ervaringen dienen vaak als symbolen van status en prestige in de Saoedische samenleving. Het bezitten van luxe goederen of het deelnemen aan luxe activiteiten kan een manier zijn voor mensen om hun sociale status te benadrukken en hun rijkdom te tonen.

Luxe speelt een belangrijke rol in Saoedi-Arabië om verschillende redenen. In de Saoedische cultuur wordt veel belang gehecht aan gastvrijheid, welzijn en comfort.

De Saoedische economie is sterk afhankelijk van de olie-industrie, en de overheid heeft geïnvesteerd in het diversifiëren van de economie. Luxeontwikkelingen, zoals luxe resorts, hotels en winkelcentra, bieden mogelijkheden voor investeringen, toerisme en economische groei buiten de traditionele olie-industrie.

Saoedi-Arabië wil zich steeds meer profileren als een wereldwijde bestemming voor toerisme, zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Om te concurreren met andere luxebestemmingen wereldwijd, investeert het land in luxe infrastructuur en ervaringen om bezoekers aan te trekken en een onvergetelijke ervaring te bieden.

Als onderdeel van de strategie om de economie te diversifiëren en minder afhankelijk te worden van olie-inkomsten, richt Saoedi-Arabië zich op sectoren zoals toerisme, entertainment en luxe-industrieën als potentiële groeigebieden. Het stimuleren van luxeontwikkelingen kan helpen bij het creëren van banen, het aantrekken van buitenlandse investeringen en het bevorderen van economische groei.

Het portfolio van Red Sea Global omvat twee wereldleidende bestemmingen die werden aangekondigd door ZKH-kroonprins Mohammad bin Abdelaziz Al-Saud, zijnde de Rode Zee en Amala. Ze streven naar een aanbod van luxetoerisme en duurzaamheid. Ze beschermen niet alleen de natuurlijke omgeving, maar ook het verbeteren van toekomstige generaties.

Red Sea Global wil tegen 2030 Luxury Wellness Resort in Amaala Triple Bay openen.

Tegen 2030 zal Red Sea Global de natie helpen transformeren, maar ook kansen creëren voor de bevolking van Saoedi-Arabië en actief het rijke milieu- en culturele erfgoed van het Koninkrijk versterken. Met een grensverleggende benadering van ontwikkeling en een toewijding aan duurzaamheid, belichaamt Red Sea Global de veelbelovende toekomst van Saoedi-Arabië als een welvarende en vooruitstrevende natie.

www.redseaglobal.com

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart