Juweliers Casteur

Diamonds are forever

De diamant spreekt al duizenden jaren tot de verbeelding van de mens en is één van de meest universele symbolen van de eeuwige liefde. De combinatie van haar unieke schittering en kenmerkende hardheid heeft de diamant doorheen de jaren een mythische status gegeven. De diamant is – zonder twijfel – dé koning der edelstenen.

Om de perfecte diamant te kiezen, is kennis van zaken nodig, en die heeft Juweliers Casteur voor jou in huis. Al meerdere generaties lang. Door de toenemende vraag naar exclusief maatwerk en de interesse in het verhaal achter de diamant, ontwierpen wij onze eigen diamanten juwelencollectie: The Exclusive Collection.

Kwaliteit, vertrouwen en klantgerichtheid

Al meer dan 90 jaar staat Juweliers Casteur garant voor kwaliteit, vertrouwen en klantgerichtheid. Onze expertise en passie vertalen zich in hoogwaardige diamanten juwelen met een tijdloos karakter. Dankzij onze jarenlange ervaring in de goudsmederij en de diamantsector beschikken wij over de juiste vakkennis om je te helpen de juiste keuze te maken, zodat je topkwaliteit voor het leven in huis haalt.

Zoektocht naar de perfecte diamant

Elk diamanten juweel uit The Exclusive Collection is uniek en heeft een eigen verhaal en historiek waarover we je graag meer vertellen. Iedere diamant wordt na een lange zoektocht door ons persoonlijk uitgezocht en geselecteerd. De 4 C’s (een classificatiesysteem voor diamanten) vormen samen de basis waarop wij onze edelstenen kiezen en we stoppen pas met zoeken als we er zelf van overtuigd zijn dat we de perfecte steen voor jou gevonden hebben. Zo krijg je de absolute garantie dat je diamant altijd de beste zal zijn qua prijs/kwaliteit. Bovendien werken we uitsluitend met betrouwbare zichthouders en kan elke diamant getraceerd worden met een uniek nummer.

“Niets mooier dan een prachtig diamanten juweel voor een vrouw die klasse en schoonheid wil uitstralen.”

Hoe wordt de kwaliteit van een diamant bepaald?

Het gewicht van diamanten wordt uitgedrukt in karaat (CARAT), niet te verwarren met karaat van goud, waar het de zuiverheidsgraad en puurheid van het goud aangeeft. Daarnaast speelt ook de juiste kleurwaarde van de diamant een grote rol (COLOUR), verder bekijken we hoe zuiver de diamant is (CLARITY) en tot slot is ook het slijpsel van de diamant van groot belang omdat het uiteindelijk het belangrijkste in de steen tot uiting laat komen: de schittering en kleurenspel in volle glorie (CUT).

Bij het ontwerpen van een juweel vinden we het belangrijk dat het een weerspiegeling is van de persoon die het draagt. Juweliers Casteur gaat daarom nog een stapje verder en voegt een vijfde C toe: de C van “CLIENT-ORIENTED” – het vinden van de juiste steen bij de juiste persoon. Omdat elke vrouw uniek is en een eigen stijl heeft, willen we met The Exclusive Collection verschillende persoonlijkheden inspireren. De perfect match, daar gaan we voor.

“The Exclusive Collection staat voor unieke diamanten juwelen die de eeuwen doorkruisen en van generatie op generatie kunnen doorgegeven worden. Elke creatie is uniek, net zoals de persoon die het juweel draagt.”

Elk mooi verhaal begint met ‘JA’ en… een ring!

Vandaag, morgen en voor altijd. Een verloving of huwelijk is dé gelegenheid om met een ring te symboliseren. Binnen The Exclusive Collection bieden we ook prachtige collecties verlovings- en trouwringen aan. Elke ring is uniek, kostbaar en vertelt een verhaal. Jullie verhaal. Door onze persoonlijke aanpak en gecertificeerde kennis, nemen we je graag mee op ontdekkingstocht naar dé ultieme verlovings- of trouwring voor het begin van een onvergetelijk verhaal. We maken graag tijd en ruimte voor je vrij om je in alle rust te adviseren over de verschillende materialen, de ruime keuze aan modellen en de verschillende soorten diamanten.

Stationsstraat 24
8790 Waregem
T +32 (0)56 60 19 51
info@casteur.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart