Winch

Stijlvol de zomer door

Winch, da’s binnentreden voor een namiddagje shoppen en van top tot teen in ‘t nieuw buitenwandelen. Deze boetiek in hartje Waregem is al jarenlang een vaste waarde in de streek, waar zowel jong als oud hun gading vinden. Wij spraken met Sofie Delesie, zaakvoerder van Winch.

Voor ieder wat wils

“Vrolijke prints, vrouwelijke accenten en tijdloze statement pieces, dat zijn de trends die de mooiste maanden van 2022 typeren. Dit jaar gaan we de vrouwelijke toer op met korte en lange rokken, ensembles in dezelfde kleuren, gecentreerde kleedjes, pofmouwen, ruches… Die combineren we met stoerdere stukken zoals een wijde mum jeans. We volgen de laatste trends op de voet en houden ons aanbod voortdurend up-to-date. Zo merken we dat pastelkleuren en zachte materialen zoals velours en ribstof in de winter en mousseline katoen in de zomer blijvend in de smaak vallen. Deze zomer zullen aardtinten het goed doen, gecombineerd met een lichtere tegenpool. Ook felle kleuren zoals geel, groen en roze zullen we deze zomer in al z’n varianten tegenkomen in het straatbeeld. Natuurlijk maak je je outfit zo glamourous als je zelf wil.”

Opvallend is dat Winch verschillende generaties kleedt. “Fervente shoppers maken van een dagje winkelen zelfs een familie-uitstap waarbij we (groot)moeder en dochter helemaal in het nieuw mogen steken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons, daarom bieden we kledij aan van maat 34 tot 44/46.”

Ook de heren zijn welgekomen in de winkel. “Binnenkort komt de herencollectie online op onze website. Al merken we wel dat de meeste klanten nog graag fysiek langskomen om gericht advies te krijgen. Dit persoonlijke aspect valt weg bij de online verkoop, dus daarom zie ik onze webshop meer als een etalage en minder als een verkooppunt.”

On the hunt for unicums

“Voor ons is het belangrijk dat iedere klant zich volledig kan laten kleden, inclusief schoenen die passen bij de outfit. Momenteel mogen ook die wat vrouwelijker ogen en vind je meer schoenen met hak terug in onze collecties. Wij kennen onze klanten door en door en baseren ons op hun smaak als we nieuwe collecties aan het assortiment toevoegen.”

“Modeliefhebbers vinden de weg tot bij ons telkens opnieuw terug omdat ze weten dat wij unieke merken aanbieden die je niet in elke kledingzaak terugvindt, zoals Stella Nova met enkele uitgesproken kledingstukken, Ba&sh, Otto’dame en Twinset. Ons doel is altijd om de duurdere stuks af te wisselen met kledij uit het middensegment, om onze winkel voldoende toegankelijk te houden.”

Een blik op de toekomst

“Ik werk al 21 jaar in de mode en toen ik destijds via via de kans kreeg om de zaak over te nemen, was ik meteen enthousiast. Bovendien ben ik erg gehecht aan Waregem en de streek, dus kon ik me geen betere job bedenken. Onze toekomstdromen? Wij leven in het nu en geven elk seizoen het beste van onszelf en merken dat de klanten dit waarderen. Bovendien kunnen we rekenen op een topteam dat met plezier onze klanten ontvangt. We kunnen dus alleen maar hopen dat we deze trend nog talloze seizoenen mogen blijven verderzetten.”

Met deze ‘Cuvée Rosé’ bewijst het huis van Laurent-Perrier zijn blijvende zoektocht naar vernieuwing, naar unieke smaken. Wijn maken is voor hen het bereiken van de perfecte balans tussen een basisjaar en reservewijnen om elk jaar opnieuw een karakteristieke en tegelijk herkenbare stijl te creëren. En daar zijn ze met deze limited edition goed in geslaagd.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart