Furore, edition four

Furore

Edition four

Voor FURORE Edition Four zocht en vond designer Elke Baert ongeremd haar inspiratie in onze collectieve terugkeer naar de natuur. Back to basics, maar dan in de artistieke en stijlvolle sfeer die elke collectie van Furore uitstraalt. Met natuurlijke tinten, seasonless prints en een luchtige look keert de vierde slow fashion collectie van Furore terug naar de essentie van het leven.

THE COLLECTION: terugkeer naar de essentie

Voor FURORE Edition Four zocht en vond designer Elke Baert ongeremd haar inspiratie in onze collectieve terugkeer naar de natuur. Back to basics, maar dan in de artistieke en stijlvolle sfeer die elke collectie van Furore uitstraalt. Met natuurlijke tinten, seasonless prints en een luchtige look keert de vierde slow fashion collectie van Furore terug naar de essentie van het leven. Ook architectuur – steeds opnieuw een inspiratiebron voor Furore – komt in de ontwerpen tot uiting. Kijk maar naar de boeiende gestructureerde stoffen en het unieke vormenspel dat terugkomt in asymmetrische accenten en speelse kraagjes. Maar ook in de functionele veelzijdigheid van de items, zoals een jas met uitneembare voering en een A-lijn jurk die ook als mantel gedragen kan worden.

Snuister door Edition Four en ontdek iconische items met een nieuwe dimensie in lentefrisse pastelkleuren of laat je inspireren door hét alom aanwezige basiskleur van Furore, namelijk wit. Maar ook door eyecatching designs zoals die van de Dioggia jurk.

Zoals steeds kunt u de stuks van deze editie feilloos combineren met Furore’s eerdere edities. Zo herkent u in de statement jacquard Bollada blouse en de Damenta jurk de Harissa-rode tint uit Furore Edition Three, aangevuld met een luchtig Lental green en Sabia beige.

THE LIMITED: Furore x Magritte

Furore’s nieuwste Limited Edition is ook nu weer geïnspireerd op het werk van Belgisch kunstschilder René Magritte. Na het iconische ontwerp rond ‘Nuages et Grelots’ en de krachtige print rond het kunstwerk ‘Les Princes de l’Automne’ is het in The Limited Edition Four de beurt aan ‘Le Beau Monde’ uit 1962. Daarin verenigt Magritte drie van de bekendste elementen uit zijn iconografie: het gordijn, de appel en de wolken.

Het resultaat is een karaktervolle print dat niet ongezien voorbijgaat. De zachtgroene tinten verwijzen naar de appel. De lijnen in cornflower blue zorgen voor een subtiel rasterpatroon en de in plissé uitgewerkte zijden stof vormt een directe link met de gordijnen in ‘Le Beau Monde’.

Wie goed kijkt, merkt in de print tevens de typische, zwevende rinkelbellen van Magritte. Ze verwijzen niet alleen naar zijn jeugdjaren, maar herinneren ook aan de cirkel in het logo van Furore.

De ontwerpen uit Furore Edition Four zijn verkrijgbaar in Het Modehuis te Sint-Martens-Latem en in de Furore flagshipstore in Antwerpen. Tevens kan je 24/7 terecht op de Furore webshop www.furore.fashion.