Tuinen Snaet

Harmonie met het landschap

Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een woning met uitzicht op de Vlaamse Ardennen, wat is er dan mooier dan een tuin die opgaat in de adembenemende omgeving? In dat geval is Frederiek Snaet van Tuinen Snaet de aangewezen architect. Zijn tuinprojecten staan erom bekend dat ze prachtig in het landschap overvloeien. Deze tuin is niet alleen een genot om te zien, maar ook om te gebruiken: er is een zwembad, het gezin kan met vrienden buiten eten en er is een keuken. Voor de bewoners begint het vakantiegevoel zodra ze een voet buiten zetten.

Het hoogteverschil maakt dit tuinproject tot een uitdaging voor de ontwerper. Het verschil is zo groot, dat de eerste verdieping van het huis aan de achterzijde op de begane grond ligt. Terrassen en muren van Poco Vecchio-natuursteen zorgen ervoor dat de tuin elegant de vorm van de helling volgt. Dezelfde steensoort is gebruikt voor de afwerking rond het zwembad. Het materiaal aan de voorkant zorgt voor een contrast met de achtertuin: de toegang tot het huis is van beton en vossekoppen.

De beplanting is rustig. Grote vlakken van siergrassen, uitwaaierend naar de randen, laten de tuin harmonieus opgaan in het landschap. Golvende hagen van beuk en Osmanthus verzachten de strakke lijnen en ’s avonds stralen de meerstammige bomen in hun spots. Kleur mag niet ontbreken: Gaura, Verbena, Echinacea, Anemonen en Allium vormen subtiele accenten. Vanaf de voortuin en de achtertuin is het uitzicht naar de heuvels onbelemmerd. Of je nu aan de voorzijde staat of heerlijk ontspant in de jacuzzi, het voelt altijd alsof je op vakantie bent in de Vlaamse Ardennen.

Molenstraat 52 c, 9860 Balegem (Oosterzele)
09 362 80 62 - info@tuinensnaet.be
www.tuinensnaet.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart