De mancave

By Isabelle Onraet Interior Architects

Mannen die in de kelder, op zolder of in een bijgebouw hun eigen plek hebben. Om zich even terug te trekken uit de dagelijkse stress. Met vrienden te toosten op het leven. Sport te kijken, muziek te repeteren, te pokeren of een andere hobby te beoefenen. In de VS en Australië is de mancave al lang ingeburgerd, in België en Nederland is hij volop in opmars.

Stoer plus stijlvol is scoren

Zo’n mannenkamer ziet er liefst viriel en ongedwongen uit, zonder te veel franjes. Toch zijn gezelligheid en comfort een must. Het doel is tenslotte om een aangename extra leefruimte te creëren met voldoende privacy, maar zonder stijlbreuk met de rest van het interieur.

“Een knipoog naar de eigenares: de foto van de Cubaanse vrouw met sigaar. Ook vrouwen zijn hier trouwens van harte welkom.”

Briljante zolderbar met biljart

Deze zolder onderging een ware metamorfose. De lichte gekaleide muren en de planken van ongeschaafde populier contrasteren krachtig met de donkere parketvloer. Het vurige laken van de robuuste biljarttafel inspireerde Isabelle voor een barmeubel op de achtergrond. De combinatie van groenblauwe Mortex met de rode, oranje, roze en bronzen tinten van de tegelbekleding is gedurfd maar zeer geslaagd. De groenblauwe kleur vindt men ook terug in het gelakte cilindervormige bijzettafeltje, gecombineerd met de stoere eenzit in cognacleder en een lichtbeige koevel als vloerkleed.

“De sfeer van deze mancave reflecteert de smaak, stijl en hobby’s van de eigenaar.”

Imposante homecinema annex wijnkelder

Via een zwevende trap daalt men af naar een heus paradijs. Isabelle Onraet vertaalde de wensen van de eigenaar naar een gezellige, warme mancave met speelse accenten. Denk aan de bronzen tegelbekleding van de bar, de geschrankte richting van de houten planken in gerookte eik op de achterwand en het plafond van de bar en het horizontaal en verticaal lijnenspel in de gekoelde wijnkelder. Die is toegankelijk via twee stalen deuren ingevuld met glas, symmetrisch opgesteld achter het barmeubel. In de ruimte bevindt zich ook een rustieke biljarttafel en een gezellige zithoek. In de aanpalende cinemaruimte zijn jade en mosgroen aan zet in de fluwelen zetels, de zachte vloerbekleding en het grafisch, akoestisch behang.
Een meer dan geslaagde mancave…

Stationsstraat 123, 8790 Waregem
info@isabelle-onraet.be
www.isabelle-onraet.be
056/29.89.29

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.