Capitalatwork

Zet uw vermogen slim en duurzaam aan het werk

Expertise en vertrouwen, transparantie en duurzaamheid. Het zijn maar enkele van de eigenschappen die vermogensbeheerder CapitalatWork Foyer Group typeren. We spraken met drie kernmedewerkers over hun diensten, aanpak en visie. De rode draad: de zoektocht naar meerwaarde én duurzaamheid. Aan het woord: Bart Mortier, directeur Oost- en West- Vlaanderen, en senior wealth managers Frederik Cosyns en Virginie Traisnel.

De daad bij het woord voegen

CapitalatWork is een onafhankelijke vermogensbeheerder die deel uitmaakt van de solide Luxemburgse Foyer Group. Uw vermogen is bij hen in ervaren en betrouwbare handen. Dat resulteert in rendement én gemoedsrust. Bovendien vormt maatschappelijk verantwoord ondernemen het leidmotief voor uw beleggingen. Bart Mortier: “Duurzame fondsen zijn al te vaak een gimmick zonder inhoud. Voor CapitalatWork zijn sustainable investments géén holle slogan. Duurzaamheid zit ingebakken in ons DNA. We nemen hierbij alleen beslissingen in het belang van onze cliënten. Corporate governance is stevig verankerd in onze ondernemingscultuur. En we verkleinen zelf onze ecologische voetafdruk.”

Duidelijke strategie

Duurzaam beleggen en tegelijk meerwaarde realiseren. Hoe pakt CapitalatWork dat aan? Frederik Cosyns: “We beperken het beleggingsuniversum tot beursgenoteerde aandelen, obligaties en cash. Hefboomfondsen, gestructureerde producten of fysiek vastgoed duiken niet op in de fondsen. Dankzij die duidelijke focus kunnen we de activa diepgaand screenen. We bieden bovendien alleen eigen aandelen- en obligatiefondsen aan: de bouwstenen van een beleggingsportefeuille die het risicoprofiel van elke cliënt volgt. Tot slot houden we risico’s onder controle door te focussen op schuldgraad, marktleiderschap en vrije cashflow. In mensentaal: we mikken op bedrijven met een sterk businessmodel die solide en rendabel zijn, en zo meerwaarde genereren voor onze cliënten.”

Deugdelijk over de hele lijn

Het duurzame fonds van CapitalatWork is relatief nieuw. Toch zijn de duurzaamheidsprincipes al jarenlang prominent aanwezig in het fondsenaanbod. “Als je een kwaliteitsvolle beleggingsportefeuille wil opbouwen en de risico’s maximaal wil beheersen, kom je automatisch uit bij duurzaamheidscriteria”, zegt Virginie Traisnel. “Alle posities van onze fondsen worden jaarlijks gescreend door Sustainalytics, een onafhankelijk studiebureau gespecialiseerd in duurzaamheidsanalyses. Het volgt de prestaties op van duizenden ondernemingen wereldwijd. En dat op het vlak van menselijke, ecologische en maatschappelijke interactie. ”

Aanpak die loont

Naast aandacht voor duurzaamheid, onderscheidt CapitalatWork zich ook met haar aanpak. De vermogensbeheerder werkt voor alle cliënten volgens het principe van discretionair beheer. “Onze cliënten geven ons een mandaat om hun vermogen zelfstandig te beheren, binnen de gemaakte afspraken”, licht Bart Mortier toe. “Dat houdt belangrijke voordelen in. Ze hoeven zich zelf niet te bekommeren over hun vermogensbeheer.

En we kunnen snel schakelen om activa te kopen of verkopen, of een bepaalde positie terug te schroeven of uit te bouwen.” Frederik Cosyns: “Door kort op de bal te spelen, kunnen we de portefeuilles van onze cliënten meteen in lijn brengen met onze nieuwe strategie. Mooi meegenomen: het garandeert een gezonde afstand tussen cliënt en beleggingsportefeuille. Een bescherming tegen beslissingen ‘vanuit de buik’ op momenten dat het stormt op de financiële markten.”

Blik op de toekomst

Vermogensbeheer is één ding, vermogensplanning nog iets anders. Virginie Traisnel: “We denken proactief mee met onze cliënten, in élke fase van hun leven. Meestal is de eerste insteek het financiële vermogen beheren. Eens de vertrouwensband er is, komen er fiscale en juridische aspecten bij kijken – of de echte vermogensplanning. Onze troef? We hebben alle expertise in huis. Onze juristen-fiscalisten volgen alle regelgeving op de voet. En kunnen zo, samen met externe adviseurs, de vermogensoverdracht perfect begeleiden voor onze cliënten. We betrekken er ook de volgende generatie bij. Bijvoorbeeld door ze vertrouwd te maken met de opbouw van een beleggingsportefeuille, een bedrijfsbalans of de fiscale en juridische aspecten van schenkingen.”

Buitenbeentje met meerwaarde

CapitalatWork is geen ja-knikker. De vermogensbeheerder houdt weleens het been stijf als een cliënt iets vraagt dat tegen zijn eigen belangen ingaat. Bart Mortier: “We zijn er niet om onze cliënten rijk te maken, wél om zorg te dragen voor hun centen. Een massa producten in de toonbank leggen en aan zoveel mogelijk cliënten slijten? Nee, dat is niet onze stijl. We luisteren naar de mens achter het vermogen. Polsen naar wensen en bezorgdheden. En graven naar wat hij écht wil. Pas dan kan je als wealth manager een toevoegde waarde leveren.”

Ook bij beleggingskeuzes roeit CapitalatWork soms tegen de stroom in. Frederik Cosyns: “De hype rond internetbedrijven eind jaren 1990 is aan ons voorbijgegaan. En enkele jaren later gingen we ook niet mee in de vlucht naar veilig gewaande bankaandelen. Daardoor bleef de impact van de bankencrisis beperkt.”

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

Voor meer informatie:

CapitalatWork
Contacteer Carole Denijs
09 321 73 40
c.denijs@capitalatwork.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart