Passie voor vastgoed en mensen

IRRES

PASSIE VOOR VASTGOED EN MENSEN

VASTGOEDKANTOOR IRRES HEEFT EEN DUIDELIJKE MISSIE: ZE ONTZORGEN KOPER ÉN VERKOPER DOOR ALLE MOGELIJKE TWIJFELS BIJ DE AANKOOP VAN EEN HUIS WEG TE WERKEN. DEZE FILOSOFIE VERTALEN ZE IN DE VERKOOP VAN IRRESISTIBLE VASTGOED IN DE OMGEVING VAN SINT-MARTENS-LATEM, HUN VERTROUWDE THUISBASIS.

Irres pakt het anders aan dan de doorsnee vastgoedmakelaar: elk pand dat in uw portefeuille verschijnt, ondergaat eerst een styling door interieurvormgeefster Eva.
“Dat klopt,” begint zaakvoerder Pieter-Jan Demeyere. “Met deze service stellen we onze eigendommen op hun best voor en nemen we alle mogelijke vraagtekens bij potentiële kopers weg. Eva gaat eerst ter plaatse om het pand onder de loep te nemen: ze kijkt door de ogen van de koper en detecteert wat voor verbetering vatbaar is. Dat gaat vaak om kleine zaken die je als bewoner niet meer ziet, zoals een loshangend stopcontact. Daarna werkt Eva een aanbevelingsrapport uit met een prioriteitenlijst van aan te pakken punten. We bespreken dit met de eigenaar, die uiteraard vrij is om te beslissen wat uitgevoerd wordt en wat niet. We sturen een poetsploeg of ramenwasser, laten kleine werken uitvoeren en Eva geeft het geheel een frisse styling met meubels en decoratie die we ter beschikking stellen. Daarna zetten we de eigendom met al zijn geaccentueerde troeven in de markt.”

Wat zijn de reacties van kandidaat-kopers op deze gestylede panden?
“We krijgen vaak de vraag of het huis leegstaat, omdat het vaak op een etalage of decor lijkt. We halen alle persoonlijke verwijzingen weg zodat de identiteit van de huidige bewoners niet dominant aanwezig is. Dat heeft immers zijn invloed op het verkoopproces. Daarnaast is het ook voor de eigenaar aangenamer dat zijn privacy gewaarborgd blijft.”

Kopers kunnen ook een beroep doen op het advies van een (interieur)architect vooraleer ze een beslissing nemen?
“Inderdaad. Als de klant dit wenst, stellen wij – kosteloos – een architect aan. Hij bezoekt samen met de kandidaat-kopers het pand en adviseert ze over de mogelijke renovatiewerken en het bijhorende kostenplaatje. Dankzij die extra ondersteuning krijgen de kopers meteen een totaalbeeld en kunnen ze een beter onderbouwde beslissingen nemen.”

“Je vindt ons niet op portaalsites: vaak zijn we zelf de sleutel tussen koper en verkoper.”

U bent actief in de regio van Sint-Martens-Latem en de residentiële gemeenten ten westen van Gent zoals Deinze, De Pinte… Een bewust keuze?
“Absoluut. We zijn hier opgegroeid en kennen de streek door en door. Met ons nieuw kantoor op de Kortrijksesteenweg zitten we in het hart van ons werkgebied, de ideale uitvalbasis om ons verder te specialiseren in onze regio.”

Kunnen we stellen dat u als eerste op de hoogte bent van nieuwe opportuniteiten in de regio?
“We hebben een steeds toenemende portefeuille van panden die we discreet te koop aanbieden en die je niet online zal terugvinden. Meestal gaat dat om unieke eigendommen waarbij het zinloos is om ze kenbaar te maken bij het grote publiek maar waarvoor we die ene juiste match moeten vinden. Hieraan gekoppeld beschikken we over een groot bestand van kopers die ons – opnieuw kosteloos – de opdracht geven om een geschikt pand te zoeken. Net zoals de discrete verkoop maken die zoekopdrachten deel uit van onze persoonlijke service op mensenmaat. Je zal ons aanbod ook niet snel vinden op de portaalsites: wij zijn graag zelf de sleutel tussen koper en verkoper.”

U haalde eerder de verhuis van uw kantoor aan. Heeft u verder nog bepaalde ambities met het kantoor?
“Het nieuwe pand is dubbel zo groot als het vorige, dus er is zeker ruimte voor groei. Onze hoofddoelstelling was echter om in een gezellig kader rust en privacy aan onze klanten te bieden. Dat is alvast gelukt. Qua grootte hadden we wellicht al veel harder kunnen groeien, maar we kiezen ervoor om in de eerste plaats te focussen op onze verregaande dienstverlening met de juiste normen en waarden. Wij leveren service op mensenmaat. Daarom zetten wij eerder in op standvastigheid binnen het team en primeert hun tevredenheid boven de uitbreiding van het team.”

Irres vastgoedmakelaars
kortrijksesteenweg 19 · 9830 sint-martens-latem
www.IRRES.be