Furore

Life’s different roads

Furore bewandelt met Edition Nine een nieuw pad, dat zoals steeds verbonden is met de vorige edities en de sterke duurzame visie van het merk. ‘Life’s different roads’ is geïnspireerd op de verschillende wegen die we volgen. Net zoals de natuur haar organische paden creëert, volgen wij als mens onze intuïtie om nieuwe en betere wegen te ontdekken.

Voor de vertaling van die boodschap liet designer Elke Baert zich opnieuw inspireren door de natuur en architectuur. In de doordachte details van Edition Nine herkennen we de vormentaal van aangelegde en natuurlijke wegen. Zoals de contrasterende lijnen op de mouw van de Padovo cardigan, waarvan één doorlopend en één onderbroken is. Langs de volledige voorzijde van de Daido jurk creëren plooien een subtiel dansend lijnenspel dat minder rechtlijnig is.

Het kleurenprisma

Net zoals bij de vorige edities bouwt Furore een kleurenpalet op rond de centrale kleuren wit en off-white, die ook de kern vormen voor ‘The Official’, het ‘Never Out of Stock’ luik van Furore. Wit staat in Edition Nine symbool voor het kernpunt van onze wegen: de stam waaruit de takken ontspringen, de monding van een rivier, het middelpunt van een spinnenweb, de refractie van een kleurenprisma. De centrale kleur wit wordt aangevuld door de natuurtinten nachtblauw, limoen en seaweed. Lichtroze en flamboyant fuchsia zorgen voor een kleurrijke blikvanger in de bestaande Furore garderobe. Opvallende kleuren die op hun manier terugverwijzen naar de vorige edities en naadloos combineerbaar zijn met wat er al is. Dat onderstreept de kern van Furore: vernieuwende items die tijdloos blijven omdat ze op elkaar voortbouwen en zich onafhankelijk van trends bewegen.

Verweven prints

Edition Nine bevat een reeks ontwerpen in één of twee unikleuren. Van bestaande favorieten zoals de Porto cape en Dotazia jurk, tot nieuwe silhouetten zoals de blouses Balisio en Bowie. Deze essentials worden gecomplementeerd door herkenbare, door Elke Baert ontworpen prints. De off-white uitvoering van de Branzo blouse, Dalida jurk en Coleta jas in een luxueuze verweven textuur geeft extra gelaagdheid. De print doet denken aan de kronkels die onze wegen onvermijdbaar doorstaan. Voor de asymmetrische print op de Passata trui vond Elke Baert inspiratie bij korstmossen. In de dynamische, gespikkelde tekening zie je de mossen bijna groeien en hun weelderige weg vinden langs het oppervlak.

The limited

De meest prominente eyecatchers van Edition Nine zijn de items van ‘The Limited’: bijzondere designs in exclusieve oplages. De limited edition Dalida jurk en Branzo blouse hebben een fijne, maar dichte lijnenprint van seaweed groen op nachtblauw. De Pario pullover met korte mouwen leent zijn canvas aan een botanisch lijnenspel met een diep gedetailleerde kleurenmelange in indigo of roze-groen. De vele lijnen in deze ontwerpen belichamen patronen zoals de nerven van een blad, het spoor dat een slak nalaat, een verweven netwerk van waterwegen… Lijnen die traag en organisch tot stand komen, maar impactvol zijn. Net zoals de slow fashion van Furore.

Een eindeloos pad

Furore kiest bewust voor minder stuks en duurzame stoffen die lang meegaan. Met Edition Nine wil Elke Baert ons in vervoering brengen en doen stilstaan bij de vraag: hoe kunnen we een langere en betere weg bewandelen met mode? Dat er verandering nodig is, staat vast. Dat we hiervoor actie moeten ondernemen ook. Want net zoals de natuur zich aanpast door van koers te veranderen, kunnen ook wij mensen dankzij kronkels en onderbrekingen een mooier, eindeloos pad creëren.

www.furore.fashion

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart