Riad Soumaya

Een uit de hand gelopen hobby

in Februari 2000 reisde Vera Blommaert ongepland een weekje naar het mysterieuze Marrakech.
Na het lezen van een reportage in Elle Deco, bezocht ze één van de vele riads die verbouwd werd door architect Quentin Wilbaux. Al gauw kreeg Vera Blommaert de smaak volledig te pakken!

Hetzelfde jaar nog keerde Vera terug naar Marrakech en huurde met wat vrienden een Riad voor een onvergetelijke week vakantie. De stad liet een verbluffende indruk op haar na. Op slechts drie uur vliegen vanuit België, kom je hier in een volledig nieuwe wereld terecht. Een geweldig bruisende stad met een ontzettend rijke geschiedenis en knappe tradities. Eens terug thuis groeide bij Vera dan ook het idee om op zoek te gaan naar een eigen Riad in Marrakech om hun vakanties door te brengen. Zij en haar man hadden altijd al een grote passie voor reizen, maar een tweede verblijf in het buitenland kopen, daar hadden ze nog nooit over nagedacht.

“Mijn echtgenoot Philippe had iets meer tijd nodig. Maar na enkele maanden was ook hij helemaal verkocht aan het idee! We kochten een buitenverblijf in de Medina van Marrakech en doopten het ‘Dar Soumaya’. We hebben vijf heerlijke jaren gekend in de Medina, en waren zo ontzettend blij met onze ontdekking! De positieve uitstraling van de mensen, hun warmte en hun eeuwige glimlach, gaven ons zo veel energie!”

“Maar daar bleef het ook niet bij natuurlijk. We hoopten ons buitenverblijf te kunnen vervolledigen met een zwembad, maar daar kregen we toen in de Medina geen toelating voor. Na vijf jaar in het stadscentrum te wonen, zijn we dan op zoek gegaan naar een bouwgrond op het platteland. En al snel vonden we een pareltje, op zo’n 10km buiten de stad. We verhuisden naar onze nieuwe eigendom, en onze Dar Soumaya werd Riad Soumaya. Gek hoe de tijd vliegt, dat is intussen ook alweer bijna 10 jaar geleden!”

Al snel kregen Vera en Philippe de vraag van vrienden of ze de Riad niet eens mochten huren. “ ‘Why not?’, dachten we! En wat begon als een ‘geste’, werd intussen een uit de hand gelopen hobby. Bijna een fulltime job. Maar we doen het nog steeds met veel liefde en plezier! We kregen de kans om zo veel leuke mensen te leren kennen. Ondertussen hebben we een uitgebreide internationale vriendenkring, veel Marokkaanse vrienden en een geweldige staff. Onze personeelsleden zijn al meer dan tien, sommige bijna twintig jaar in dienst. Het zijn schatten van mensen. Daar zijn we ongelofelijk dankbaar voor!”

www.riadsoumaya.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart