Ole Lynggaard

driven by passion
Geef een ontwerper zijn vrijheid en er ontstaan mooie dingen

Juweliers Casteur kiest steevast voor merken met verhalen en met een bijzondere passie voor wat ze doen. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de juwelen van het Deense juwelenhuis Öle Lynggaard. Een familiebedrijf dat al meerdere generaties lang met hart en ziel verfijnde creaties ontwerpt voor de moderne vrouw die op zoek is naar een elegant juweel met een ruw en tegelijkertijd sensueel randje.

Vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven

Öle Lynggaard en zijn echtgenote Karin gaven de liefde voor juwelen en de ambacht van de goudsmid al van jongs af aan door aan hun kinderen Charlotte (creatief directeur) en Soren (CEO). Met meer dan 20 jaar ervaring creëert Charlotte Lynggaard, de tweede generatie van dit familiebedrijf, prachtige collecties met een markante, modieuze, aparte en toch altijd vrouwelijke uitstraling. Elk juweel uit het atelier van Öle Lynggaard wordt met de hand vervaardigd, met veel oog voor detail en met de grootste precisie. Ook dochter Sofia erfde het creatieve talent van haar grootvader Öle en moeder Charlotte en drukt ook haar eigen unieke stempel op het bedrijf.

Elk stuk vertelt een verhaal

Bij Öle Lynggaard Copenhagen draait alles om emotie en beleving, van schets tot sieraad. De schets, vaak een artistieke uitspatting, wordt vertaald naar een technische tekening. Pas nadat ze het juiste verhaal hebben uitgetekend, beginnen ze aan de effectieve uitwerking: een ambachtelijk proces dat soms weken kan duren. Het zorgt voor een creatieve vrijheid en puurheid in de ontwerpen van Charlotte en haar team.

Elk Öle Lynggaard juweel begint als een blanco blad, klaar om gevuld te worden met prachtige details en unieke verhalen. Hun creatieve ideeën en originele ontwerpen achter de collecties zijn dan ook de sleutel tot hun succes. Zo is elke creatie doordrenkt met de magie van inspiratie, originaliteit en urenlange perfectionering: het resultaat van een familiebedrijf waar liefde en passie de boventoon voeren.

De belichaming van de vrije ongedwongen en luxueuze bohemian levensstijl. Go with the flow.

Unieke Bohemian stijl

De stijl van Charlotte Lynggaard varieert van scandinavisch design tot boho chic, afhankelijk van hoe ze zich zelf voelt. Zo ontwerpt ze ook, met zichzelf in het achterhoofd. Wat ze zelf graag draagt, is afhankelijk van haar gemoed en inspiratie, en die haalt ze voornamelijk uit andere vrouwen of uit de natuur. Zo kan ze soms urenlang op een pleintje zitten staren naar vrouwen die voorbij komen, gewoon ter inspiratie.

Geïnspireerd door dieren en de natuur

Van omgevouwen blaadjes en slangenkopjes tot bamboetwijgjes tot gouden olifantjes, we zien de natuur in al haar facetten terugkomen. Door hun vele reizen laten vader Öle en dochter Charlotte zich graag inspireren door dieren en de natuur. Kleuren, vormen, geuren en patronen kunnen een bron van ideeën zijn voor een nieuw ontwerp of een thema voor een volledig nieuwe lijn. Elk juweel ademt dan ook een natuurlijke schoonheid.

Ontdek de Öle Lynggaard collecties bij Juweliers Casteur

Creativiteit, vakmanschap en uitmuntende kwaliteit zijn sleutelbegrippen die wij bij Juweliers Casteur hoog in het vaandel dragen. Net zoals Öle Lynggaard, houden we ervan om verhalen, emoties en beleving over te brengen aan onze klanten. Een visie waarmee Juweliers Casteur zich heel sterk kan identificeren. Benieuwd naar de Öle Lynggaard collecties? We maken graag tijd en ruimte vrij om je te begeleiden in de zoektocht naar dat ene unieke Öle Lynggaard stuk.

Stationsstraat 22-24-26, 8790 waregem, T 056 60 19 51
info@casteur.be, www.casteur.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart