Labaere

160 jaar passie voor herenmode

Soms loop je mensen tegen het lijf van wie je instant weet dat ze met een stevige geut passie op de wereld gezet zijn. Neem nu Olivier Labaere, zaakvoerder van Labaere Tailors, die als zesde generatie de kledingzaak van zijn vader en grootvader met kordate, maar fluwelen hand de toekomst inleidt.

Labaere Tailors is wat high-end kledingzaken betreft een naam met faam. Al ruim 160 jaar lang vinden mensen hun weg naar de Zottegemse zaak en weten ze zich door een gepassioneerde familie perfect begeleid in hun zoektocht naar hoogkwalitatieve, hedendaagse mode. Olivier Labaere (27), de jongste telg van de familiezaak, verwelkomt ons. Vanaf het moment dat we de kledingzaak binnen-stappen, wanen we ons in een andere wereld. Stijlvol, hedendaags-met-een-klassieke-twist en heel ruim. Het eerste wat ons opvalt, is het grote aanbod.

“We hebben de winkel onlangs helemaal verbouwd”, vertelt Olivier Labaere, terwijl hij ons als attente gastheer een kopje koffie aanbiedt. “Vandaag bieden we casual chic confectie, tailor-made kleding, handgemaakte schoenen én een mooie wijnselectie aan.

Ik doe dit met hart en ziel, en wil elke dag de familiewaarden uitdragen. Service, kwaliteit, zorg … zijn voor Labaere erg belangrijk. Klanten voelen het als je met hen begaan bent, en als je tijd vrijmaakt. Ongeacht wat een klant nodig heeft, we behandelen iedereen altijd met dezelfde egards. Ik hoorde een vaste klant onlangs nog vertellen waarom hij hier zo graag komt: ‘Weet je waarom ik telkens weer naar hier kom? Ik ga maar twee keer per jaar kleren shoppen, en ik weet dat ik na een paar uur bij Labaere terug naar huis ga met een nieuwe garderobe. Het aanbod is er groot, de service onberispelijk en de zorg na verkoop kent zijn gelijke niet.’ Onze klanten vinden hier vrijwel altijd hun gading. Wij kunnen als het ware elke man kleden tussen de 17 en 77, tot 4 XL.

We hebben de winkel ook ingedeeld met de verschillende services in gedachten: vooraan vind je het meer casual-chic gedeelte, achteraan – in wat we de Gentlemen’s Club gedoopt hebben – kunnen mensen terug voor een heel persoonlijke custom-made ervaring. Stapt iemand binnen met de vraag om een nieuw maatpak, dan reserveren we een paar uur om een personal tailored maatpak samen te stellen, from scratch. We kiezen samen de stoffen, zoeken naar een stijl, selecteren knopen enz. Laat je je vandaag een pak aanmeten, dan stap je hier zes tot acht weken later helemaal onberispelijk buiten. En mocht er toch nog een retouche nodig zijn, dan doen we dat free of charge.”

Hoogstraat 7 t.e.m. 17
9620 Zottegem
T 09 360 02 47 | info@labaere.be
www.labaere.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart