dogshop

Amicau

Hallo, wij zijn een team van gepassioneerde hondenliefhebbers, en die passie delen we graag met jullie in de vorm van Amicau! Wat maakt Amicau anders dan de standaard hondenwinkel? Wij vertrekken vanuit kennis en de noden van de honden, en op basis hiervan leggen we ons assortiment vast.

Dit met mijn grote passie voor mode en interieur, heeft Amicau gevormd tot wat het nu is. Het oog wil ook wat, de tijd dat het hebben van een hond in huis, geassocieerd wordt met een plastieken bak met kussen en een inox eet-en drinkbak, is al lang verleden tijd. Wij spenderen hiervoor vele uren aan het zoeken van nieuwe leveranciers en artikels, die passen binnen onze filosofie. Wij proberen zowel kwaliteitsvolle als esthetische producten aan te bieden, die zich perfect integreren in uw interieur, en passen bij uw hond.

Ons gamma is hierin heel uiteenlopend. Ons uitgangpunt hierbij is altijd dat het functioneel en van goede kwaliteit moet zijn. Door mijn opleidingen van gedrag en voeding is dit dus de rode draad door heel de winkel.

Op gebied van voeding ligt onze nadruk dan op natuurlijke voeding, de voeding die dus het meeste aanleunt naar hun natuurlijk eetpatroon is voeding die de minste bewerking heeft moeten ondergaan. We worden ons steeds meer bewust van de invloed van voeding op onze honden, lichamelijk én mentaal. Kruiden, planten, oliën, algen, fruit, groenten, natuurlijke supplementen,… maken daarom ook deel uit van ons uitgebreid assortiment die geselecteerd is op hun kwaliteit en functionaliteit.

Ook voor tijdens een wandeling proberen wij het beste comfort aan de hond te geven. Hiervoor behoort een goed aansluitend tuigje en lange lijn bij de echte must haves. Een tuigje is heel specifiek. Elk merk en model heeft een andere pasvorm, GEEN enkel tuigje past voor elke hond. Om deze reden hebben wij een gigantisch assortiment aan tuigjes. Dus niet enkel omdat we verzot zijn op al deze leuke modellen maar ook omdat het zo nodig is.Wij passen dit altijd samen met jullie aan omdat de pasvorm echt perfect moet zitten. Zodat het lichaam van de hond zoveel mogelijk vrijwaard wordt van druk op verkeerde plekken. Er is niets vervelender dan in een fout tuigje te moeten lopen.

Het meest unieke aan onze winkel is natuurlijk ons zwembad van 8,5m op 2,5m. Hier leren we onervaren honden zwemmen, of kunnen de ervaren zwemmers zich gerust komen uitleven. Zwemmen voor een hond heeft tal van voordelen, wist je dat een half uurtje zwemmen gelijk is aan een fikse wandeling van 2 uur? Het is eveneens heel goed voor de gewrichten en de spieropbouw. Het is voor elke hond interessant om zich vertrouwd te voelen in het water, zodat die zich in stresserende situaties rustig weet te redden.

Kortrijksesteenweg 18
9830 Sint-Martens-Latem
09 360 57 28
shop@amicau.be
www.amicau.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart