Isabelle Onraet

Ongebonden creatie

Het team van interieurarchitecten onder leiding van Isabelle Onraet heeft door de jaren heen een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld die zowel in binnen- als buitenland zeer gewaardeerd wordt. Ze overstijgen hiermee het louter decoratief inrichten van ruimtes. Hun creaties verlenen elk interieur een uniek karakter dat zowel kwalitatief als tijdloos is. Dit vraagt van de opdrachtgevers enige durf. Vaak zien ze tijdens de creatieve fase, door middel van schetsen, moodboards en stalen, niet altijd het volledige plaatje en kiezen dan eerder voor de ‘veilige’ en bekende combinaties, vooral als het gaat om kleurgebruik. Daarom herwerkt het bureau zo nu en dan een bestaand ontwerp om te laten zien hoe een interieur naar een hoger niveau getild kan worden wanneer de creativiteit vrij spel krijgt.

Ogenschijnlijke eenvoud

De ontwerpen van het interieurbureau zijn zeker origineel maar het doel is niet om opvallend of overweldigend te zijn. Integendeel. Bewoners of gebruikers van een gebouw moeten zich comfortabel voelen. Maar ook verrast en aangenaam geprikkeld. De functionele invulling van een interieur blijft dus prioritair maar met de vormen, kleuren, materialen en het meubilair wordt gezocht naar een geheel dat zowel harmonieert als intrigeert. Elk van deze elementen hebben een eigen uitstraling maar gaan ook in interactie met elkaar. Dit creëert een spanning die vaak onverwacht is zonder te overheersen.

Het bureau staat gekend voor het gebruik van organische vormen en boeiende texturen en tinten. Er wordt slim gespeeld met licht, weerkaatsing en transparantie. Het is een visie en beeldtaal die over de jaren heen werd geperfectioneerd en die voortdurend evoluëert en ondertussen zo kemerkend is voor het team van Isabelle Onraet.

“De overheersende kleuren zijn terracotta en zalm. Duidelijk een meer uitgesproken keuze dan de ‘veilige’ en te vaak gebruikte beigetinten.”

Laat de creatieve teugels los

Het originele ontwerp van deze residentiële villa kreeg een volledige make-over. Het resultaat is een creatie dat een visitekaartje is van het creatieve team omdat er helemaal geen rekening moest gehouden worden met de voorkeuren van een opdrachtgever. Ondanks de overvloedige ideeën die te vinden zijn in dit ontwerp, proberen we toch een impressie te geven.

De overheersende kleuren zijn terracotta en zalm. Duidelijk een meer uitgesproken keuze dan de ‘veilige’ en te vaak gebruikte beigetinten. En toch overheersen evenwicht en een rustgevende samenhang die persoonlijkheid en eigenheid ademen. De samenhang van organische vormen die gebruikt zijn bij de wanden, lichtarmaturen, meubilair en vloerbekleding is zo verfijnd waardoor elk element optimaal tot zijn recht komt.

Het afgeronde eiland in de keuken en de bijhorende krukken met breed uitlopende voet lijken altijd samen gehoord te hebben. De hoogwaardige materialen zoals het keukenblad in Pietra di Calma travertin, de in messing uitgewerkte kraan, ingewerkte grepen, plinten en binnenkant van de nis stralen op een discrete manier klasse en hoogwaardige kwaliteit uit. De Flagstone vloer heeft een warm aards karakter en verrijkt het effect van de prachtige mortex texturen op de muren en de onderbouw van het keukeneiland. Het meubilair en de textielen werden zorgvuldig gekozen. Rustige effen kleurvlakken die hier en daar subtiel worden onderbroken door enkele kussens met patronen. De speelse combinatie tussen de prachtige zitbank van eigen ontwerp en de Elda chair van Joe Colombo wordt rustig bedwongen door het kwaliteitsparket. Kortom, een Isabelle Onraet ontwerp ten voeten uit.

Stationsstraat 123, 8790 Waregem
info@isabelle-onraet.be
www.isabelle-onraet.be
056/29.89.29

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart