BELGIUM WINE WATCHERS & BEST WINE AUCTIONS

Wat begon als een brasserie in Brasschaat groeide uit tot één van de grootste wijnbedrijven gespecialiseerd in het kopen, verkopen en veilen van wijnkelders en dit via een uitgekiende website en veilingplatform. En net dat maakt Belgium Wine Watchers in Wommelgem, samen met zusterbedrijf Best Wine Auctions, zo uniek. “Elke week passeren hier gemiddeld 1.500 nieuwe flessen de revue”, zegt zaakvoerder Chris Thiran (56).

Hoe het begon: “Als restauranthouder in Brasschaat had ik al een passie voor wijnen en kochten we bij regelmaat kleinere partijen wijn van privé verzamelaars tot we plots een wijnkelder kregen aangeboden volgestouwd met ongeveer … 6.000 flessen! Het was meteen de geboorte van Belgium Wine Watchers.”

Meer dan 23 jaar later zijn de cijfers duizelingwekkend. “Elke week komen hier gemiddeld 1.500 nieuwe flessen binnen, we hebben soms meer dan 100 verschillende jaargangen in stock. Wijnliefhebbers die een kijkje nemen op belgiumwinewatchers.com zullen het uitkraaien van de pret. De catalogus, te downloaden in een excelbestand, telt om en bij de 2.500 referenties en wordt wekelijks bijgewerkt. Hoofdzakelijk Frans getint én vooral ronkende grote namen, maar ook Italië en Spanje vinden hun weg naar ons.”

“Elke dag weer iets nieuws, ken jij een andere job die zo gevarieerd is?”

KOPEN, VERKOPEN… EN VEILEN

Chris en zijn team kopen niet alleen wijn maar verkopen die ook. Dit via de website van Belgium Wine Watchers, maar als u houdt van wat spanning kan u zich aanmelden op hun veilingplatform ‘Best Wine Auctions’. “Een uniek online wijnveilingplatform waarbij we zo’n vijftal wijnveilingen per jaar organiseren. En die zijn niet van de kleinste met gemiddeld zo’n 1.300 verschillende loten. En ook niet van de miste, voegen wij er al snel aan toe want op de site bestwineauctions.com zie we o.m. flessen Pétrus, Le Pin en een collectie Imperial Bordeaux staan, maar ook grote bourgognes zoals La Tâche, Richebourg en Romanée-Conti himself staan op de website. Naast bourgognes van Coche-Dury en Raveneau, staan ook de prestigieuze champagnes met de Krug collectie en de door Andy Warhol gestileerde Dom Pérignon flessen er op.” Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het platform al snel wereldwijd ontdekt werd.

“Vandaag leveren we aan 65 verschillende landen. Azië met Hong Kong, Japan en Singapore zijn belangrijke markten maar ook Zuid-Amerika met o.a. Brazilië doet het uitstekend.” En België? Chris lacht: “Je zal misschien schrikken maar ons eigen land is slechts goed voor 2 procent marktaandeel. En toch is België heel belangrijk gezien het overgrote deel net in België wordt ingekocht.”

“Maar ach, weet je: noem ons alsjeblief géén pure wijnopkopers of verkopers. We doen zoveel meer dan dat. Eigenlijk zijn we wijnantiquairs, of mooier nog … wijnjuweliers.”

Belgium Wine Watchers
Uilenbaan 148a, 2160 Wommelgem
info@belgiumwinewatchers.com
www.belgiumwinewatchers.com

Best Wine Auctions
info@bestwineauctions.com
www.bestwineauctions.com

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart