Louis Vuitton

lanceert in maart 2023 haar allereerste babycollectie

Het moest er ooit eens van komen. In maart 2023 lanceert het Franse modelabel Louis Vuitton haar allereerste babycollectie. Het is een emotionele keuze van het bij filmsterren, rappers en een stoet aan voetballers enorm populaire Vuitton om nu ook de allerkleinsten aan zich te binden.

En dat doet Louis Vuitton met een collectie kleding, lederwaren en objecten om al bij weg te smelten nog voor je baby het levenslicht heeft gezien. Van kleine onesies en pyjama’s in het fijnste katoen tot cardigans in kasjmier.

De hele collectie is voorzien van het herkenbare Meli-Melo monogram en wordt uitgebracht in dromerig witte, grijze, roze en beigetinten met hier en daar een zonnig geel detail. De Louis Vuitton baby wordt niet alleen omhult met zachte materialen, dankzij details zoals kleine knoopjes in parelmoer en ambachtelijk geperforeerde kalfslederen schoentjes kunnen mama’s en papa’s hun jongste uk schattig-chique aan de wereld presenteren. Mutsjes, sokjes en tricot wantjes houden piepkleine hoofdjes, teentjes en vingertjes lekker warm terwijl slabbetjes en een zilveren drinkbeker garant staan voor maaltijden in stijl.

Wat Louis Vuitton ook goed begrepen heeft is dat geen enkele zichzelf respecterende mini fashionista vandaag de dag heen kan rond thema’s als duurzaamheid. Alle materialen zijn dan ook geselecteerd met oog voor hun ethische en ecologische kwaliteiten. Het katoen van de delicaat geborduurde smockjurkjes is organisch. Voor de wol en kasjmier werd enkel met partners gewerkt die dierenwelzijn hoog in het vaandel dragen. Sowieso zijn artikelen in luxe-uitvoering zoals die van deze Louis Vuitton collectie er om generaties lang gekoesterd en doorgegeven te worden.

Om de trendgevoelige Mini-Me geëntertaind en tevreden te houden, creëerde Louis Vuitton een zilveren rammelaar en een knuffelzachte teddybeer die uitgedost is in het klassieke Louis Vuitton Monogram. Het is overigens niet de eerste keer in haar 160-jarige bestaan dat Vuitton met luxe-speelgoed voor de dag komt. Al in 1930 werd onder grote belangstelling de eerste “Salon de Jouets” georganiseerd in de originele winkel op de Champs-Elysées.

“De tijdloze designs zijn er om generaties lang gekoesterd te worden.”

Trouw aan zijn ontstaansgeschiedenis als producent van luxe-reiskoffers en bedenker van het “reizen in stijl” concept ontwierp Vuitton een met het legendarische jacquard logo versierd exemplaar op maat van de allerkleinsten. Baby’s beauty-artikelen worden opgeborgen in een toilettas met lederen details. En als de baby moe wordt, waar slaapt hij dan beter dan onder zijn Louis Vuitton Monogram gebreide wollen dekentje?

*De Louis Vuitton Baby Collectie is vanaf 3 maart 2023 beschikbaar in geselecteerde verkooppunten. Voor info bel de klantendienst: 02/626.46.03.

Tekst © Yung Fierens

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart