be bold and brave in your

Big Red Boots

Of het nu de laatste IT-bag is of een ravissante kleur die collectief geadopteerd wordt, traditiegetrouw springen op elke fashion week een aantal trends onmiddellijk in het vizier én in de gunst van de internationale fashion crowd.

Maar de onmiskenbare eyecatcher van de laatste New York fashion week is zelden eerder gezien. Het experimentele modelabel MSCHF zorgde er ietwat verrassend voor dat hun Big Red Boot de nieuwste Manolo’s en Jimmy Choo’s naar de marges van de modepagina’s verwees. De Big Red Boots hebben dan ook weinig met de laatste trend in footwear te maken maar met het neerplanten van een fashion statement om “U” tegen te zeggen.

Voor stampvoetende fashionista’s met motorische superkrachten!

Grotesk, gigantisch, plomp, brutaal, cartoon-ish en wel érg rood… de laarzen lijken eerder bij Nintendo’s Mario Bros of de Smurfen thuis te horen dan bij een elegante fashionista. Bovendien zagen we al gauw op talloze TikTok-accounts welke halsbrekende toeren er aan te pas komen om de rode gevaartes aan- en uit te trekken. Ondergetekende vroeg zich ook verschrikt af welke motorische superkrachten dragers dienen te hebben bij het op- en afdalen van trappen, het besturen van een wagen of -God behoede ons- tijdens het fietsen.

Hoewel zangeres Janelle Monae en échte NBA-ster Shai Gilgeous-Alexander er beiden wonderwel in slaagden om een partijtje basketbal te spelen in de Big Red Boots, waardoor ze nog een aantal treden hoger in onze achting zijn gestegen.

Zangeres Coi Leray gaf het beste van zichzelf tijdens een optreden in de rode gevaartes en A$AP Rocky kwam de rode loper van New York fashionweek opgestapt in MSCHF’S cartooneske laars.

Ondanks de – om het met een understatement te zeggen – redelijke ondraagbaarheid en het weinige praktische van de tomatenrode laarzen werden ze na hun lancering onmiddellijk gespot bij enkele celebrities, de hipste fashion influencers en veel gevraagde topmodellen.

“Niet iedereen kan lachen om de stunts van MSCHF. Nike klaagde het label aan nadat het hun sneakers voorzag van een druppel menselijk bloed!”

Dat het edgy MSCHF nooit om een stunt verlegen zit bewees het label al met laarzen in de stijl van medische voetbraces, Birkenstock sandalen gemaakt uit gerecycleerde Hermès Birkin bags en zelfs Satan sneakers met warempel echt bloed in de zolen die werden ontworpen in samenwerking met Lil Nas X.

Het gaat MSCHF dan ook vooral om het aftasten van stijgevoel, het verleggen van grenzen en
– uiteraard – om het behalen van zoveel mogelijk headlines. En daar slagen ze met hun gewaagde keuzes en in fashion verpakte maatschappelijke aanklachten en boodschappen elke keer opnieuw in.

Want hoeveel prachtige trends je ook op hen afvuurt, de internationale fashion crowd kijkt aan elke start van een nieuw modeseizoen reikhalzend uit naar de volgende spectaculaire mode gimmick die iedereen in vuur en vlam zet.

Tekst © Yung Fierens

WWW.MSCHF.COM
Prijs: $350

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart