Optiek Collette

Je ogen zijn kostbaar en hebben dus recht op de allerbeste zorg.
Maar ieder oog is anders en verdient de juiste, gepersonaliseerde bescherming.

Gespecialiseerde opticiens, zoals wij, doen dan ook veel meer dan enkel een bril op je neus zetten. Bij ons word je voorzien van een kijkoplossing die optimaal aansluit op jouw specifieke wensen en noden.

Kwaliteit ligt aan de basis van alles wat we doen, zowel wat onze metingen als onze brillenglazen, monturen en lenzen betreft. Alleen op die manier geniet jij van een perfecte service en professioneel advies. Want daar staan we garant voor, niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Kom gerust langs om een kijkje te nemen in onze winkel. In een aangename, ongedwongen sfeer kan je er raad vragen aan onze professionals en grasduinen door de ruime collectie.

Wat is jongpresbyopie?

Wanneer we jong zijn is onze ooglens zeer flexibel en kunnen we gemakkelijk accommoderen (de ooglens boller maken) om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij. Naarmate we verouderen vermindert deze flexibiliteit en wordt het moeilijker voor ons oog om scherp te stellen. De eerste tekenen van presbyopie, of ouderdomsverziendheid, verschijnen doorgaans tussen 40 en 45 jaar. De gevolgen worden vaak merkbaar tijdens het lezen of als er weinig licht is.

Je moet je dan extra inspannen om kleine lettertjes te lezen of om scherp te stellen op objecten, waardoor je last krijgt van vermoeide ogen en/of hoofdpijn.

Door het digitale tijdperk worden onze ogen meer belast en kunnen de symptomen al veel eerder de kop opsteken. Mensen die veel lezen of langdurig vanop korte afstand naar beeldschermen kijken hebben op jongere leeftijd (tussen 35 en 40 jaar) vaak al moeite:

  • met lezen/focussen bij weinig licht
  • om scherp te stellen als je langdurig op korte afstand hebt scherpgesteld
  • met het lezen van kleine lettertjes

ZEISS digitale brillenglazen bieden u hierbij de ideale kijkoplossing.

Zomer in zicht

Dit seizoen gaan de brillen niet onopgemerkt voorbij. Integendeel, echte eyecatchers worden het.
Brillen zijn tegenwoordig dan ook zo veel meer dan puur een kijkoplossing: ze zijn een onmisbaar accessoire geworden waarmee je je look kan kraken … of helemaal maken. Een passende bril is dé perfecte finishing touch aan je outfit, ook als je er eigenlijk geen nodig hebt. De trends van dit seizoen zijn uiteenlopend, van ‘nieuw retro’ tot een tikkeltje edgy.

En dat edgy mag je best letterlijk nemen, want de rechthoekige bril is helemaal terug, in XL-formaat dan nog. Ook de cat-eyemodellen, atletische zonnebrillen en zelfs futuristische, op veiligheidsbrillen geïnspireerde frames sieren het straatbeeld. Comfort ontmoet stijl dit seizoen, zoveel is zeker. Wat de monturen betreft, is het vaak een ‘alles of niets’-verhaal. Ofwel kies je voor een randloos exemplaar à la jaren 2000, ofwel ga je helemaal all-in met een ultradik frame. En dat mag bij voorkeur in een van de vele vrolijke pasteltinten zijn.

Koningin Elisabethlaan 76, 9000 Gent
09 221 12 21 ∙ optimaalzien@collette.gent ∙ www.collette.gent

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart