World’s first flying car

Files vermijden doe je zo

Wie heeft er al niet van gedroomd wanneer men alweer muurvast zit in de zoveelste file… kunnen ontsnappen door gewoon weg te vliegen? Het Nederlandse PAL-V International BV maakt het voortaan mogelijk met de PAL-V Liberty, een revolutionaire mobiliteitsoplossing.

De PAL-V Liberty maakt verplaatsingen op de weg en in de lucht mogelijk. Het gaat om de kruising van een driewieler voor twee personen en hun bagage met een autogyro of gyroplane. Het gebruik vereist wel het bezit van zowel een rijbewijs als een autogyro-vliegbrevet.

De ‘vliegende auto’ laat toe om binnen 3 uur van Antwerpen naar Parijs of van Antwerpen naar London te reizen door rijden en vliegen te combineren. Op de weg haalt de PAL-V Liberty een topsnelheid van 160 km/h. Aangekomen op de dichtstbijzijnde plek waar je mag opstijgen wordt dit mobiliteitswonder in enkele minuten van rij- naar vliegmodus omgevormd. In de lucht kunnen afstanden van 400 à 500 km overbrugd worden zonder bij te tanken.

Om het vereiste autogyro-vliegbrevet te halen voorziet PAL-V zelf in een FlyDrive Academy. De opleiding bestaat uit 6 blokken van 5 dagen, waarin zowel theorie als daadwerkelijk reizen aan bod komen.

meer informatie:
www.pal-v.com

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart