Dries Van Noten

Master of beauty

Onze nationale fashion trots Dries Van Noten lanceerde eerder dit jaar een eigen cosmeticalijn.

Geheel trouw aan zijn typerende signatuur is Dries Van Noten Beauty een enthousiaste clash van eclectische prints, organische vormen, zuivere lijnen en bonte kleuren. Dat de collectie parfums en lipsticks meteen een plek kreeg in gerenommeerde luxe warenhuizen zoals Saks Fifth Avenue zegt alles over de reputatie die Dries Van Noten internationaal geniet.

© Fe Pinheiro

Centraal in het gamma staan 10 genderfluïde parfums die gemaakt werden door telkens een andere parfumeur. Inspiratie haalde Dries Van Noten uit zijn eigen bloementuin die, net zoals in zijn kledingcollecties, uiting geeft aan de eigenzinnigheid van de ontwerper. Het resultaat zijn onconventionele geurformules met namen zoals Neon Garden, Raving Rose en Cannabis Patchouli die ook verwerkt werden in handcrèmes en zepen.

Omdat Van Noten zijn modellen vaak met een minimalistische make-up look met een sterk accent op de lippen de catwalk opstuurt, kon lipstick dan ook niet ontbreken in zijn beauty debuut. Er zijn 30 tinten- van zacht beige tot diep bordeaux- die je in één van de vier prachtige navulbare lipstickhouders plaatst.

De satijnachtige texturen zijn vegan, sterk gepigmenteerd voor een lange houdbaarheid en glijden over de huid dankzij verzorgende ingrediënten zoals rosehip olie en karitéboter. Dat Dries Van Noten zich niet wens te houden aan enige beperking van de creatieve vrijheid bewijst hij door limited editions in tinten zoals donkergroen te lanceren.

De cosmetica collectie werd aangevuld met accessoires zoals make-up kwasten, haarborstels, travel sets, handspiegels en make-up tasjes. Eén voor één kunstige objecten die het verlangen weerspiegelen van de ontwerper om perfectie om te zetten tot een dagelijkse realiteit.

Dat beauty net zoals mode gaat over in lijn blijven met een steeds in beweging zijnde samenleving, daar is de in de adelstand verheven ontwerper zich als geen ander van bewust.

Het was dan ook een logische keuze dat er extra aandacht ging naar duurzaamheid en milieu. Zo werd plastic gemeden voor de verpakkingen van de lipsticks zonder in te boeten aan bescherming van het product. De eclectische flacons zijn samengesteld uit atypische gerecycleerde materialen zoals hout, gegraveerd metaal en porselein. Elk ontwerp staat symbool voor het verhaal van de geur die erin verborgen zit.

Er wordt bewust niet naar gender verwezen in de communicatie rond de beauty collectie. Voor Dries Van Noten is het evident dat iedereen de vrijheid moet kunnen hebben om datgene te dragen waar hij, zij, hen zich goed bij voelen.

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

Dries Van Noten Beauty is te koop online:
eu.driesvannoten.com of in het Modepaleis,
Nationalestraat 16 in Antwerpen

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart