La vie en rose

Laurent Perrier limited edition champagne

De limited editions van Laurent-Perrier zijn altijd iets om reikhalzend en met het glas in de aanslag naar uit te kijken. En dat is met deze ‘Cuvée Rosé’ Brut niet anders.

Veelzijdig verrassende vin de plaisir

De Laurent-Perrier ‘Cuvée Rosé’ Brut heeft een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen. Die rijke aroma’s proef je met dezelfde frisse knisper ook op de tong. Fruitig, zoet-zurig met een lange ronde en romige afdronk. Het maakt deze rosé perfect als aperitief. Maar het elegante karakter van de rode vruchten maakt dat je hem ook bij het dessert kunt drinken.

Laurent-Perrier staat natuurlijk bekend om zijn uitmuntende champagnes. En daar is deze limited edition geen uitzondering op. Een echte vin de plaisir dus die elk feestje of etentje wat extra sprankel geeft.

De smaak én de looks

Bij Laurent-Perrier bruist er altijd méér dan enkel de champagne. Ze blijven niet alleen verbazen met telkens weer verrassende nieuwe smaken, waarvan deze Laurent-Perrier ‘Cuvée Rosé’ Brut het beste bewijs is. Ook de extravagante fles past perfect bij de identiteit van het huis en hoeft niet onder te doen voor zijn inhoud.

De fles van deze limited edition is verrassender en feestelijker dan wat we ooit van Laurent-Perrier zagen. En dat wil best wel wat zeggen.

De fles van deze limited edition is verrassender en feestelijker dan wat we ooit van Laurent-Perrier zagen. En dat wil best wel wat zeggen. Het metalen omhulsel in roségouden kleur en met vlinder-motief geeft de fles én de drank een zomerse toets die al iets van de inhoud verraadt.

De zachte roze kleur is natuurlijk een verwijzing naar de champagne zelf. De Cuvée Rosé Brut dankt z’n prachtige zalmroze kleur aan de saignée-techniek. Uitsluitend rijpe en gezonde Pinot Noir-druiven worden kortstondig in een open vat geweekt. Het sap dat ontsnapt neemt dan heel voorzichtig een beetje de kleur van de druivenschillen met zich mee.

Zoeken naar unieke smaken

De Pinot Noir komt overigens van tien Grand Cru-percelen uit dorpjes in de streek zoals Ambonnay, Bouzy, Louvois en Tours-sur-Marne. Het afgevloeide sap wordt na kleurextractie op traditionele wijze vergist tot een Champagne die vervolgens vier jaar rijping op fles ondergaat en een romige structuur krijgt zonder dat de vruchten aroma’s verloren gaan.

Met deze ‘Cuvée Rosé’ bewijst het huis van Laurent-Perrier zijn blijvende zoektocht naar vernieuwing, naar unieke smaken. Wijn maken is voor hen het bereiken van de perfecte balans tussen een basisjaar en reservewijnen om elk jaar opnieuw een karakteristieke en tegelijk herkenbare stijl te creëren. En daar zijn ze met deze limited edition goed in geslaagd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart