Fratelli Rossetti X Alain Gilles

Bekende Belgische interieurarchitect en designer presenteert exclusieve capsulecollectie van Fratelli Rossetti

Een klassieker die niet kan ontbreken in elke garderobekast is de Oxford schoen. De lederen platte schoen met vetersluiting en smalle, licht afgeronde tip werd vernoemd naar de gelijknamige universiteit waar hij het levenslicht zag en is als sinds de 19de eeuw de keuze voor wie stijvol voor de dag wil komen.

Fans van de Oxford zullen dan ook verheugd zijn te weten dat het Italiaanse luxe schoenenmerk Fratelli Rossetti ter gelegenheid van Salone del Mobile een exclusieve capsulecollectie Oxford schoenen presenteert in samenwerking met de bekende Belgische interieurarchitect en designer Alain Gilles.

De Salone brengt het beste op het gebied van interieurontwerp bij elkaar op verschillende plekken in Milaan en is dit jaar aan haar 50ste editie toe. En uiteraard kon Fratelli Rossetti ook deze keer niet ontbreken om tijdens het jubileumjaar van de grootste designbeurs ter wereld zijn eigen passie voor design extra in de kijker te zetten.

Alain Gilles herwerkte de Oxford schoen en gaf er een eigen, nieuwe en grafische interpretatie aan die resulteerde in een moderne look met een revolutionaire ronde hak. De perforaties in het leder die zo kenmerkend zijn voor de Oxford, kregen een geordend en geometrisch patroon dat volledig met de hand werd aangebracht.

Hierdoor wist de Belgische ontwerptrots – die in 2012 de prestigieuze prijs “Designer van het jaar” van de Biennale Interieur op zak mocht steken – zijn visie op meubels te vertalen naar het ontwerpen van schoenen.

De capsule collectie “Fratelli Rossetti X Alain Gilles” bestaat uit vier modellen; twee voor mannen en twee voor vrouwen. Wereldwijd zijn er slechts 200 paren van te koop. Snel zijn is dus de booschap! De gelimiteerde collectie is exclusief verkrijgbaar in Milaan, Brussel, Antwerpen en online via www.fratellirossetti.com.

Prijzen v.a. €490

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart