Chanel X Angèle

Legendarisch modehuis Chanel kiest voor het eerst Belgisch muzikaal talent

Het Franse modehuis Chanel heeft doorheen de jaren vaker oog gehad voor Belgisch talent. Zo werden de topmodellen Yumi Lambert en Patricia Van Ryckeghem in het verleden al uitgekozen als gezichten van het merk, en ook de Gentse rockband Vive La Fête met frontvrouw Els Pynoo waren een tijdlang de chou chou van de inmiddels overleden Karl Lagerfeld.

Voor het eerst in de geschiedenis van het legendarische modehuis wordt nu ook een Belgisch muzikaal talent uitgekozen als muze en als gezicht van een globale Chanel beauty campagne.

“Onze” Angèle heeft dan ook alle troeven in huis om van de Chanel Eye Make-Up Collection 2021 een succes te maken. De Belgische zangeres heeft een stem als een nachtegaal en bezit die magische en in Frankrijk zo populaire combinatie van frêle schoonheid en rock chique. Sinds haar debuutalbum “Brol” met nummer één hits als “Tout oublier” en “Je veux tes yeux” is Angèle’s populariteit in Frankrijk en ver daarbuiten tot ongekende hoogten gestegen. In die mate zelfs dat Angèle zich sinds kort in de Franse hoofdstad gevestigd heeft.

Het zijn niet enkel haar talenten op het podium maar ook haar strijd tegen seksisme die duidelijk naar voor kwam in haar single “Balance ton Quoi”, haar inzet tegen klimaatverandering en werk voor de KickCancer Foundation die Angèle bij Chanel in de gratie deden vallen.

Want ook de oprichtster van het huis Gabrielle Coco Chanel, was een feministe van het eerste uur die vrouwen letterlijk bevrijdde met voor die tijd erg revolutionaire kleding collecties.

Ik herinner me hoe ik als kind samen met mijn mama foto’s van de Chanel modedefilés bekeek

Dat de bewondering wederzijds is, is overduidelijk: “Ik herinner me hoe ik als kind samen met mijn mama foto’s van de Chanel modedefilés bekeek. Toen al droomde ik ervan om die prachtige haute couture ooit van dichtbij te kunnen bekijken. Dat ik ooit ook echt zo’n prachtige Chanel creatie zou mogen dragen, had ik zelfs in mijn wildste dromen niet kunnen bedenken! Gabrielle Chanel is dan ook een ontzettend inspirerende figuur. Haar bijdragen aan de emancipatie van vrouwen is immens. Ik ben ontzettend vereerd om een Chanel muze te mogen zijn, al vraag ik me soms af of ik dat wel verdien. Mijn ontmoeting met de opvolgster van de legendarische Karl Lagerfeld, Virginie Viar was een revelatie. We ontdekten erg veel gemeenschappelijke raakvlakken. Haar visie op mode, hoe zij haar persoonlijke en professionele leven vormgeeft en de passie die ze er elke dag inlegt dwingen de grootste bewondering af”, dixit de in Linkebeek geboren blonde schone.

En dat ze die Chanel couture met verve draagt bewezen de vele exclusieve events waarop Angèle intussen de show stal in duizelingwekkende, exclusieve Chanel creaties. Zo zagen we haar twee jaar geleden in een zwarte haltertop jurk die versierd was met schitterende juwelen op het filmfestival van Cannes. Voor de première van haar acteerdebuut in de musical “Anette” met Marion Cotillard in de hoofdrol schitterde onze Belgische trots opnieuw in een chique, zwarte Chanel galajurk en in april van dit jaar was ze zowaar de muze voor de vintage geïnspireerde, Chanel Coco Beach 2021 collectie.

In april was Angele reeds de muze voor de vintage geïnspireerde, Chanel Coco Beach 2021 collectie.

les stylos yeux waterproof

Om zoveel wederzijdse liefde te vieren, lanceert Chanel maar liefst 7 nieuwe kleuren Les Stylo Yeux Waterproof. Van mat paars tot glanzend zilvergrijs en schitterend vintage goud; de handige, uitdraaibare oogmake-up potloden zijn bestand tegen een traantje.

Je kan Les Stylo Yeux Waterproof aanbrengen in een strak, grafisch eyelinerlijntje of zachtjes vervagen met een penseeltje voor een dromerig effect.

In de Angèle x Chanel 2021 Eye Make-Up Collection werden ook 2 nieuwe Les Ombres oogschaduwpalletjes opgenomen; “Douceur et Sérénité” die de ogen in subtiele, koele tinten omhult en “Lumières et Vibrations” die 4 warme, intense koper en bruintinten bevat.

Zoals alle Les Ombres zijn ook deze nieuwe versies van de populaire Chanel oogschaduwen smeuïg van textuur waardoor ze egaal uitstrijken op het ooglid. Dankzij de hoeveelheid pigment zijn de tinten lang houdend waardoor je urenlang stralend voor de dag komt. Breng Les Ombres droog aan voor een natuurlijk, zacht effect of vermengd met een druppeltje water voor een intense, mysterieuze blik.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart