Pre-fall 2021

Maatwerk en zakken

De zomer willen we voor geen goud missen. Toch duiken we nu al even het najaar in om de trends te spotten
voor pre-fall 2021. Zo weet jij alvast hoe je straks helemaal up-to-date voor de dag komt.

Geen business as usual

Ook op modehuizen heeft de pandemie een grote invloed. Nu er geen traditionele defilés kunnen plaatsvinden, wordt het gros van de collecties niet voor een livepubliek getoond. Modehuizen springen creatief om met de beperkingen en maken video’s op bijzondere locaties, vaak in samenwerking met artiesten, dansers, noem maar op. Wat onveranderd is: er vallen duidelijke tendensen te bespeuren. We werpen ons licht op twee ervan die bij heel wat klinkende namen op de voorgrond treden: strakke snits en uitgesproken zakken.

Klasse in het kwadraat

Bij tailoring – letterlijk ‘maatwerk’ – draait alles rond elegante pasvormen. We zien vooral getailleerde silhouetten en scherp gesneden items. Van blouses en pantalons tot trenchcoats, mantelpakjes en kostuums geïnspireerd op het mannenpak. Denk niet ‘uniform’, wel veelzijdig basisstuk dat evengoed op kantoor als in het straatbeeld opduikt. Maatpakken voor vrouwen stralen power uit. Je onderstreept er je persoonlijkheid mee en maakt een statement.

Identiteit in de verf

Deze trend mag dan al geïnspireerd zijn op het mannenpak, je oogt er supervrouwelijk in dankzij de stijlvolle snit, texturen en uitvoeringen. Je kunt er ook alle kanten mee op: van nauw aansluitend en sexy tot stoer en oversized. Bovendien kun je de items los van elkaar dragen en combineren met andere stuks. Met deze trend verleg je grenzen – ook die tussen de genders – en staat je individuele expressie en identiteit voorop. Een lange blazer als mini-jurk, strakke revers, wijde pijpen, peplum-tops, elegante knoopsluitingen … variatie troef.

Zeg het met zakken

De tweede trend – opvallende zakken – heeft een ietwat andere insteek. Met name: functionaliteit. Lang geleden droegen we tasjes om ons middel en onder onze kleding om geld en andere spullen mee te dragen. Toen kleding strakker kwam te zitten, werden de omgebonden zakken verwerkt in de kleding zelf. Eerst in broeken en jassen, later ook in andere kledingstukken. De zak heeft zich altijd aan het modebeeld aangepast en dat is vandaag niet anders. Enerzijds vervult hij een praktische rol om tegemoet te komen aan onze behoefte aan functionaliteit. Anderzijds zijn zakken groter en opvallender geworden zodat ze mee de uitstraling van het kledingstuk bepalen.

Zakken in de kijker

We zien enerzijds vierkante of rechthoekige zakken met utilitaire invloeden. En evengoed een opeenstapeling van zakken met verschillende soorten sluitingen. De zakken beperken zich niet tot jassen en broeken. Ook op rokken en jurken maken ze schone sier. Zakken zijn natuurlijk niet nieuw, maar ze zijn alleszins groter en markanter geworden. Zo geven ze een doodgewoon item meteen een veel krachtigere expressie. Dat ze nog handig zijn ook, is alvast mooi meegenomen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart