Staycation

Stijlvol op vakantie in eigen land

Dat je helemaal niet ver weg hoeft te gaan om een hemels vakantiegevoel te beleven, dat wisten we al lang. Toch deed de staycation pas dit jaar zijn officiële intrede. Heel wat mensen gingen op zoek naar meerwaarde in eigen land en lieten zich tijdens de warme zomermaanden gidsen naar ongerepte natuurtaferelen en pittoreske plekjes dicht bij huis. Tijdens deze ontluikende ontdekkingstocht liet ook het royale aanbod aan karaktervolle hotels zich opmerken.

Onbekend, maar niet onbemind zijn immers onze charmante luxehotels op de meest schilderachtige locaties in en grenzend aan België. We stellen je er graag enkele voor, zoals het boetiekhotel Hotel Van Cleef langs de reitjes in Brugge. Hier waan je je meteen in Venetië. We trekken ook net over de grens richting Cadzand naar Hotel De Blanke Top, waar superlatieven tekortschieten voor de uitmuntende gastronomie en het uitgebreide wellnessaanbod. Slapen met onbelemmerd zicht op zee? Dat kan dus ook vlakbij. Ten slotte mogen ook de Ardennen niet in het rijtje ontbreken. Manoir de Lébioles is het perfecte kader voor een actieve wandelvakantie in combinatie met luxueuze logies en culinaire hoogstandjes. Je wordt er prinsheerlijk ontvangen en keert er in alle luxe en rust even terug naar de essentie. Is jouw volgende staycation al geboekt?

Hotel Van Cleef
Citytrip Brugge

Na verschillende jaren het Pandhotel, Kasteel de Spycker en Hotel de Orangerie uit te baten bleven Frederik en Pascale Vanhaeke zoeken naar een nieuwe opportuniteit in het hotelwezen om hun passie voor de “kunst van het ontvangen van gasten” nieuw leven in te blazen. Deze is sedert 2 juni 2015 op hun weg gekomen in de vorm van Hotel Van Cleef.

The Van Cleef is een Italiaans geïnspireerd herenhuis met een ongelofelijk rijke geschiedenis, gesitueerd op één van de mooiste locaties in het hart van de Brugse binnenstad. Meer dan 700 jaar geleden was dit het familiehuis van verschillende graven van de Van Cleef dynastie, adviseurs van de Hertogen van Bourgondië.

In juli en augustus 2015 werd het hotel getransformeerd tot een intiem, luxueus boetiekhotel waar verschillende stijlen elkaar vinden in een evenwichtig geheel: het klassieke versmelt met het hedendaagse, hoogstaande voorzieningen worden complementair met eerbiedwaardige, traditionele servicenormen.

Vanaf het moment dat u de imposante inkomhal, met zijn talrijke antieke kunstschatten en weelderige gordijnen betreedt, bevindt u zich in een wereld van verbazingwekkende elegantie. In de lounges, bar en ontbijtzaal werden moderne, vintage en antieke meubels stijlvol verenigd. Het resultaat is een verfrissende mix van trendy en chic. Het hoogtepunt is de idyllische ligging van het hotel, direct aan het kanaal, met zijn prachtig terras, dat kan beschouwd worden als één van de mooiste van Brugge. De 9 kamers en 7 ruime suites, werden elk op maat ingericht met de exclusieve designerstofffen van Missoni en Hermes, creatief gecombineerd om het uniek historische kader van het huis te behouden en toch de hoogste normen van luxe en comfort te kunnen bieden.

Een bezoek aan Boutique Hotel Van Cleef, is een reis door de tijd, waar heden en verleden verstrengeld raken, een combinatie van het beste van beide werelden, om zo een tijdloze ervaring te creëren. Wijzelf en ons jonge, enthousiaste team medewerkers gaan er prat op om elke dag opnieuw “the Art of Luxury Hospitality” hoog in het vaandel te dragen!

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

www.hotelvancleef.be

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]
Hotel de blanke top
Een topadres aan de Zeeuwse kust

Al drie generaties staat de familie de Milliano aan het roer van De Blanke Top in Cadzand-Bad. Je logeert er met de voeten in de duinen, onbelemmerd zicht op zee, en alle luxe die je je maar kan wensen.

Superlatieven schieten tekort

Hotel De Blanke Top behoort tot de fine fleur in zijn categorie. Het staat hier al mooi te wezen sinds de jaren 60 van de vorige eeuw, en kreeg recent een complete make-over. De gastvrijheid is gebleven, het comfort en de luxe flink geüpgraded. Naast 93 piekfijn ingerichte kamers en suites, reken je hier op verwennerij van de bovenste plank. Gastronomie en wellness op een bedje van design, geïnspireerd op de goudkleurige duintoppen en het vele natuurschoon in de omgeving.

Voor meerwaardezoekers

Hier komen levensgenieters gegarandeerd aan hun trekken. Chef Martin Philipse kookt de sterren van de hemel in Le Sommet, terwijl sommelier Patrick Corijn je wegwijs maakt in een selectie van de beste wijnhuizen ter wereld. Zin in klassiek Frans met een ode aan grootmoeder de Milliano? Neem plaats in Bar Brasserie Henriette. Je start de dag met energie dankzij een copieus ontbijt. Zo rijg je hier de culinaire belevingen van ’s ochtends tot ’s avonds aaneen.

Rust op het ritme van de zee

Ook designliefhebbers komen hier aan hun trekken. De renovatie (door architectenbureau Arcas en interieurontwerpstudio Linse) werd smaakvol uitgevoerd. De ruimtes ogen licht en tegelijk weelderig door de zandtinten, natuurlijke materialen en streelzachte stoffen – een ode aan de Zeeuwse omgeving. In de kamers en suites heerst dezelfde serene, luxueuze sfeer, telkens met een andere maar even verbluffende inrichting.

Onthaasten in weelde

De strategische locatie van het hotel biedt uitwaai- en ontspanningsmogelijkheden bij de vleet. Nagenieten doe je in de wellness met hamam, diverse sauna’s, een zwembad en arrangementen op maat met de gerenommeerde producten van Sothys. Of je nu boekt voor een romantisch weekend, een gastronomische belevenis of een gezinsvakantie, van De Blanke Top keer je als herboren huiswaarts.

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

www.blanketop.com

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]
Manoir de Lébioles
Royaal logeren in de Ardennen

Te midden van de uitgestrekte Ardense bossen ligt Manoir de Lébioles: een hotel dat baadt in discrete luxe en zijn gasten een ongeëvenaarde service biedt. Het landhuis is even schitterend als het kader waarin het zich bevindt. Als gast word je hier prinsheerlijk ontvangen en verzamel je herinneringen die nog lang nazinderen.

Grandioos kader

Het landhuis ademt grandeur en geschiedenis. Het werd opgetrokken tussen 1905 en 1910, bewoond door adellijke families, en in 1980 verkocht aan hotelhouders. Na een periode van tegenslagen werd het opnieuw in zijn oorspronkelijke luister hersteld, dankzij grondige renovatiewerkzaamheden. Vandaag is Manoir de Lébioles een oord van rust en luxe, met comfortabele kamers en suites. En een uitgelezen keuken die door Gault & Millaut met 14 punten werd bekroond. Herbronnen doe je in de spa en wellness of in de luisterrijke en mondaine omgeving.

Luxe met een plus

Ruime vertrekken, openhaarden, warme kleuren en hoogwaardige materialen… het hotel pakt uit met een majestueuze en tegelijk gastvrije sfeer. In de suites gaan elegantie en discrete luxe hand in hand. Ze kregen allemaal een uiterst individuele inrichting, en bieden veelal uitzicht op de bossen rondom. Ook de kamers zijn klassevol en voorzien van alle comfort, inclusief queensize bedden, airco, flatscreen-tv en meer. De arrangementen bieden voor elk wat wils: van romantiek voor verliefde koppels en gastronomie voor fijnproevers tot een sportieve ‘escape’ om te golfen of paardrijden.

Zintuiglijk genot

In het restaurant savoureer je de culinaire hoogstandjes van de Franse chef-kok Laurent Léveillé die graag aan de slag gaat met lokale ingrediënten. Naast je smaakpapillen worden ook je ogen verwend: vanuit het restaurant heb je uitzicht op de ongerepte Ardennen en het sprookjesachtige kasteelpark.

In de spa van het landhuis staat alles in het teken van je welzijn. De kuren omvatten esthetische en ontspannende behandelingen die de dagelijkse sleur verdrijven. Je merkt het al, in Manoir de Lébioles is de service eersteklas, het decor prestigieus en de omgeving ongerept. Het hotel doet het motto op zijn wapenschild eer aan. Plus Valet Quam Lucet: meer dan schijn.

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

www.manoirdelebioles.com

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart