Italiaanse savoir-faire en gesofisticeerde luxe gebotteld in een elegant parfum

ACQUA DI PARMA

Het historische parfumhuis Acqua di Parma staat bekend om elegante geuren die het Italiaanse ‘Arte di Vivere’ perfect weten te belichamen. Iconische parfums, die een prachtig verhaal van traditie en duurzaamheid vertellen.

Een Italiaans sprookje van traditie en verfijning

Het verhaal van Acqua di Parma begint in 1916, wanneer de Italiaanse baron Carlo Magnani beslist om een parfum te creëren in een kleine parfumfabriek in het historische stadscentrum van Parma. Het wordt een frisse en moderne geur die de essentie van de Italiaanse gentlemen perfect weet te capteren. Onder de naam Colonia kent dit geraffineerde parfum al snel internationaal succes onder de impuls van de cinema italiano en ontpopt zich zo tot de favoriete geur van de high society. Leuk weetje: Acqua di Parma ontleent zijn logo aan het wapenembleem van de hertogin van Parma, die in de 19e eeuw de onofficiële mecenas van de parfumindustrie was.

Een gevestigde waarde met internationale faam

Intussen is Acqua di Parma uitgegroeid tot één van de belangrijkste namen in de parfumwereld: de exclusieve luxeproducten, één voor één made in Italy, worden verdeeld in 43 landen. Naast parfum biedt het huis ook een uitgebreide home collection aan met geurkaarsen en lederen accessoires. Sinds 2001 maakt Acqua di Parma deel uit van modegigant LVMH, de groep waartoe ook Louis Vuitton en Dior behoren.

Colonia Futura: een liefdesverklaring aan de natuur

Acqua di Parma verwelkomde onlangs een nieuwe geur in de familie: Colonia Futura, een verfijnde explosie van natuurlijke en traditionele ingrediënten. De geur werd gecreëerd met het grootste respect voor de natuur en voorziet het iconische Colonia-parfum van een moderne twist: de typische geurnoten van bergamot worden versterkt door een vernieuwend duet van aromatische muskaatsalie en frisse lavendel. Het parfum voert je mee naar de zonovergoten landschappen van Italië, hét handelsmerk van Colonia.

Italiaanse luxe met een duurzame toekomst

Maar Colonia Futura is zoveel meer dan een parfum. Het belichaamt het duurzaamheidsmanifest van het Italiaanse parfumhuis met de passende naam Acqua di Parma Futura. Al sinds het prille begin wil Acqua di Parma het culturele, artistieke en natuurlijke erfgoed van Italië beschermen. Met Colonia Futura formuleren ze een duurzame strategie met een harmonische wisselwerking tussen traditie en innovatie. Het nieuwe parfum ademt dan ook duurzaamheid, van de recycleerbare verpakking tot de samenstelling bestaande uit 99% natuurlijke ingrediënten.

The Art of Gifting: een geschenk op z’n Italiaans

Al even geroemd als de parfums zelf, zijn de iconische verpakkingen, zoals de gele hoedendoos die de traditionele elegantie en de Italiaanse droom van Acqua di Parma perfect weerspiegelt. In de Acqua di Parma-boetieks kan je trouwens de parfumflesjes en bijbehorende verpakking personaliseren met een gouden monogram of handgemaakte gravure. Het perfecte cadeau voor liefhebbers van Italiaanse luxe!

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

Ontdek meer op:
acquadiparma.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart