Totally Tatami

Totally different

Eind vorig jaar opende een nieuwe interieurzaak haar deuren in het centrum van Waregem. Met een ruim en gevarieerd aanbod van high-end merken zal Totally Tatami de harten van heel wat designliefhebbers veroveren.

Eigenzinnig anders

Bij Totally Tatami vind je werkelijk alles voor je woning. Van vloer- en wandbekleding over meubilair tot keukengerei en kleinere decoratieve stukken die de finishing touch van je interieur worden. Op eigenzinnige wijze combineert Totally Tatami vintage, met exclusief, hedendaags topdesign en een liefde voor warme, natuurlijke materialen. Dat resulteert in een prachtige showroom die verrassend en vernieuwend is. Totally Tatami richt zich dan ook expliciet tot interieurliefhebbers – particulieren en interieurarchitecten – voor wie het net dat tikkeltje anders mag.

“Wij Vlamingen zijn heel voorzichtig”, klinkt het. “We durven bijna geen geld uit te geven aan unieke stukken, omdat we bang zijn dat we die na een tijdje beu gaan zijn. Maar dat is niet zo. Je moet in je interieur streven naar een goede balans van stijlen, kleuren, materialen en dan geraak je er niet op uitgekeken.” Het mag dan ook niet verbazen dat Totally Tatami is ontstaan uit een nood aan vernieuwing in een sector waar zowel qua stijl als qua merken vaak hetzelfde wordt aangeboden. Daar doet Totally Tatami niet aan mee. Het aanbod is ruim en gevarieerd maar straalt ook evenwicht uit.

Exclusief aanbod van topmerken

Totally Tatami is exclusief verdeler voor België van enkele toonaangevende merken en ontwerpers uit binnen- en buitenland. Die werden zorgvuldig geselecteerd om klanten een uniek aanbod te kunnen presenteren. Het Londense Sé Collections is een collectief van topontwerpers over de hele wereld dat designmeubels creëert van ongeziene allure en die afwerkt met fijne materialen en het hoogste vakmanschap.

De stukken van Atelier Tortil van de veelzijdige designer, kunstenaar Jean-Pierre Tortil, zijn verrassend en van een tijdloze schoonheid. Hun dynamische vormen combineert Atelier Tortil met herkenbare kleuren en mooie materialen. Passie voor design komt hier samen met vakmanschap, knowhow en vernieuwing.

De ontwerpen van de Parijse Charlotte Biltgen resoneren altijd met de ruimte waarin ze staan. Met natuurlijke materialen en levendige kleuren, opvallende tinten van geel en blauw en de subtiele elegantie van gebogen vormen drukt Biltgen zachtheid en vrouwelijkheid uit. Zorgvuldig gekozen materialen sublimeren haar eenvoudige lijnen en voegen verfijning, textuur en contrast toe aan haar stukken.

Een heel ander verhaal krijgen we bij het New Yorkse BCM&T. Een liefde voor pure, bijna robuuste vormen, hout en vakmanschap lagen aan de basis van Blackcreek Mercantile & Trading Co. Om voeling te bewaren met het vak en het materiaal, kiest BCM&T ervoor kleinschalig te ontwerpen en produceren. Alles wordt met de hand gemaakt in het eigen atelier in een poging goede ontwerpideeën te verbinden met geweldige materialen, en via eenvoudige processen de klanten rechtstreeks de essentie van hun werk te laten voelen. Dat resulteert bij BCM&T in duurzame, mooie en functionele objecten en meubilair.

Studio MTX vertaalt technieken van traditioneel borduurwerk naar interieurs met wat ze zelf ‘broderie architecturale’ noemen. Op verzoek van interieurarchitecten, decorateurs en ontwerpers, maakt Studio MTX innovatieve wanddecoratie. Onverwachte combinaties van bv. goud en zijde, vilt en glas maken elk scherm van Studio MTX tot iets bijzonders. Het zijn eyecatchers in high-end hotels en restaurants, particuliere woningen, winkels.

Het werk van Kiko Lopez bevindt zich dan weer op het raakvlak tussen interieur en kunst. Kiko Lopez is van opleiding architect en industrieel ontwerper, maar hij is in de eerste plaats een uitzonderlijk glaskunstenaar die artistiek talent combineert met puur vakmanschap. De vele technieken die hij in zijn dertigjarige carrière in diverse disciplines tegenkwam, gebruikt hij nu om te innoveren in zijn glaswerk. Kiko’s strenge vakmanschap en zijn unieke artistieke talent spreken architecten, interieurontwerpers, galerijen en verzamelaars over de hele wereld aan.

Martin Berger weet als geen ander hoe je een intrigerende dynamiek tussen gebaren en het lichaam creëert. Zijn kunstwerk ‘Flow’ schetst de unieke evolutie van leven dat stilvalt. ‘Flow’ was van 5 tot 8 maart te bewonderen op de beurs Colletible bij de stand van Totally Tatami. Een absolute aanrader voor liefhebbers van de beeldende kunst en verfijnd handwerk.

Aan boeiende designmerken en inspirerende stukken is er bij Totally Tatami duidelijk geen gebrek. Naast deze exclusieve werken vind je er ook gevestigde waardes zoals Bassam Fellows, Pieter Stockmans, Valerie Objects, …en pure vintage van Norki, Roger Capron. Je vindt er letterlijk alles voor je interieur. En vooral: je vindt hier unieke stukken die je elders niet vindt. Wie zijn interieur en zijn woning een persoonlijke en exclusieve toets wil geven, kan niet om Totally Tatami heen.

Stationsstraat 121 – 8790 Waregem – 056 38 01 64
welcome@totallytatami.com – www.totallytatami.com

Maandag 14u – 18u
Dinsdag-Zaterdag 10u – 18u

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart