Pinko Treedom

Where fashion meets sustainability

Kijk jij ook al reikhalzend uit naar de zomer? Wij zochten en vonden alvast enkele badmodemerken waarin je zelfzeker en ‘on trend’ je beste beentje voorzet.

Anemone swimwear

Anemone pakt uit met een fraaie collectie badmode die knipoogt naar ready to wear-stijlen uit de nineties. De collectie oogt tijdloos, met pure lijnen en simplistische vormen. Ze herinnert aan de catwalks van Prada, Calvin Klein, Narciso Rodriguez en Donna Karan in de jaren 90, maar dan met een vleugje resortgevoel.

Het kleurenpalet is geïnspireerd op de woestijnseries van de Amerikaanse kunstschilder Georgia O’Keeffe en de legendarische draaikolken van Sedona in Arizona. Denk aan terracotta, mosgroen, de roze gloed van een zonsondergang … Ook luipaardprint en de kleuren uit de debuutcollectie (mosterd, jadegroen, marine, wit en zwart) keren terug. Het assortiment werd uitgebreid met onder andere zes extra body’s, verkrijgbaar in verschillende hoogwaardige materialen zoals Spaanse ramie, pima-katoen en Japanse en Turkse cupro: een duurzaam alternatief voor zijde. Voorts ook drie nieuwe boorduurmotieven van de anemoon: de bloem waaraan het merk zijn naam dankt.

Anemone Swimwear wordt geproduceerd in LA met Italiaanse stoffen. Het merk legt de lat hoog op het vlak van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Ook de ingebouwde bescherming met UV 50+ is een flinke troef.

www.anemoneswim.com

moeva swimwear

Met de SS20 Collection neemt Moeva je mee naar de late jaren 70, vroege jaren 80 en de epische glamour van Studio 54. Wilde nachten in het teken van disco en glitter, uitgedost in decadente looks kenmerkten de hoogdagen van de New Yorkse nachtclub. Grace Jones, Diana Ross, Cher, Andy Warhol, Bianca Jagger, Jerry Hall en Debbie Harry voelden zich in hun sas in het mekka van de jetset slash speeltuin van de sterren. De hoogdagen van Studio 54 mogen dan al lang achter ons liggen, de stijl blijft nog altijd overeind.

Moeva brengt een hedendaagse interpretatie van de nostalgische sfeer met gedurfde snits en de nodige bling. De Italiaanse stoffen zijn stuk voor stuk hoogwaardig en handgemaakt door getalenteerde vakmensen. Om de kwaliteit te waarborgen, worden alle items getest door LYCRA®-laboratoria. Als bewijs wordt elk Moeva-ontwerp geleverd met een certificaat van kwaliteitsborging. Ook de vergulde accessoires zijn superieur: van Franse en Italiaanse herkomst, roestvrij en zonder nikkel. Niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam en lief voor Moeder Natuur.

“De hoogdagen van Studio 54 mogen dan al lang achter ons liggen, de stijl blijft nog altijd overeind. ”

www.moeva.com

Zadig & Voltaire swimwear

Het Parijse modehuis Zadig & Voltaire verstaat de kunst om luxe te verzoenen met een hoog rock-‘n-rollgehalte. Het merk draagt creativiteit, vrijheid en eigenzinnigheid hoog in het vaandel. Dat uit zich in collecties die even stoer als chique ogen en waarmee je een heus fashionstatement maakt. De swimwearcollectie is vernoemd naar exotische eilanden. Badpak Jaws heeft diepe uitsnijdingen en verwijst zowel naar de bloedstollende thriller van Steven Spielberg als naar het ‘Isle of Jaws’: een eiland voor de kust van West-Australië.

De Kimono Yeri is opgesmukt met een motief van vleugeltjes: kenmerkend voor Zadig & Voltaire-liefhebbers die graag hun vleugels uitslaan en zich niet in een keurslijf laten dwingen … De collectie in een notendop: rebels, vrijgevochten, nonchalant chic.

De Kimono Yeri is opgesmukt met een motief van vleugeltjes: kenmerkend voor Zadig & Voltaire-liefhebbers die graag hun vleugels uitslaan en zich niet in een keurslijf laten dwingen …

www.zadig-et-voltaire.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart