Huysewinkel

“Vastgoed gaat over mensen en thuiskomen”

Huysewinkel is een familiebedrijf met een warm hart voor mensen en vastgoed. 2020 is een bijzonder jaar, want het bedrijf viert zijn tienjarig bestaan. Er zijn ook een pak nieuwe projecten en Huysewinkel komt naar buiten met een nieuwe huisstijl en website. De ideale gelegenheid dus voor een gesprek met Ann-Sofie, verantwoordelijk voor het kantoor in Latem.

Met welke vragen kunnen mensen bij jullie aankloppen?

Ann-Sofie: “We hebben ons doorheen de jaren gespecialiseerd in het segment van klassewoningen. Verkoop en verhuur van residentieel vastgoed blijft dan ook onze core business. We profileren ons sinds enige tijd ook als sterke speler op de nieuwbouwmarkt en willen hier verder op inzetten. Dat is een mooie aanvulling op ons huidige aanbod voor klanten die een eerste woning willen kopen of willen investeren. Maar het is voor ons erg belangrijk dat we aanspreekbaar blijven als residentiële partner. Daarnaast kunnen mensen steeds bij ons terecht voor advies. We hebben veel kennis in huis en we werken nauw samen met notarissen, fiscalisten en juristen zodat we steeds een antwoord kunnen bieden op mogelijke vragen. Mensen komen naar ons om correct en eerlijk advies te krijgen. We staan daarvoor bekend en we zijn daar ook fier op.”

Dit jaar bestaan jullie tien jaar, hoe blikken jullie terug op de afgelopen jaren?

Ann-Sofie: “Tien jaar geleden heeft Annicq beslist om van haar passie haar beroep te maken en zo is Huysewinkel ontstaan. De eerste jaren was het kantoor in haar woonkamer in Waasmunster.

Annicq heeft Huysewinkel in drie jaar tijd uitgebouwd tot een enorm succes. Dat maakte dat Xavier, de oudste zoon van Annicq, toen besliste om mee in de zaak te stappen en een kantoor te starten in Gent. Bij de opstart van dat eerste kantoor gingen Didier, de jongste zoon van Annicq, en ook ik aan de slag. Het was een fantastische tijd waaraan we heel warme herinneringen hebben en die een hechte band heeft gesmeed. Later volgde een nieuw kantoor in Waasmunster, the home office zoals we het noemen. Didier en Annicq zijn hier verantwoordelijk voor. Huysewinkel is op die manier heel natuurlijk gegroeid.”

“Ik had van bij het begin de ambitie om op termijn een eigen kantoor te starten binnen Huysewinkel en dat hebben we kunnen verwezenlijken in Latem. Het was voor ons een logische zet met oog op de niche waarin we werken en een aanvulling op onze activiteiten. Het is een boeiend leerproces geweest voor ons allemaal en een uitdaging om mee te groeien in het verhaal. Het is enorm waardevol dat Annicq het vertrouwen en de ruimte geeft aan ons, de jonge generatie, om het verhaal van Huysewinkel verder te ontwikkelen.”

Wat zijn de ambities voor 2020 en later?

Ann-Sofie: “In de eerste plaats willen we de residentiële kant verder blijven ontwikkelen vanuit onze drie kantoren. Daarnaast starten we ook met enkele ambitieuze nieuwbouwprojecten in het centrum van Gent en in heel Vlaanderen. We hebben ook beslist om dit jaar onze huisstijl te vernieuwen en in te zetten op een nieuwe website. Daarbij vinden we het belangrijk om trouw te blijven aan onze niche: stijlvol en op maat, maar een tikkeltje frisser en nog sterker, met het oog op de toekomst.”

“We hebben ook een bedrijfsfilm laten maken door Michiel Dhont, een getalenteerd regisseur die erg dicht bij onze familie staat. Hij is erin geslaagd om de waarden van Huysenwinkel perfect vast te leggen en over te brengen naar onze klanten. Ons tienjarig bestaan is het ideale moment om met deze zaken naar buiten te komen.”

Is het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden, wanneer je als familie samenwerkt?

Ann-Sofie: “Best wel, maar doordat we als team samen met het bedrijf gegroeid zijn, voelen we elkaar perfect aan en kunnen we situaties goed inschatten. Dat we professioneel bij elkaar zijn, maar de dag nadien ook samen op reis kunnen vertrekken, getuigt van een speciale band. We zitten eigenlijk van in het begin op dezelfde golflengte en delen dezelfde ambitie binnen het bedrijf. Het voelt goed om die passie te kunnen delen.”

Waarom precies Sint-Martens-Latem als locatie voor het derde kantoor?

Ann-Sofie: “Sint-Martens-Latem is een logische keuze als je naar ons aanbod in Gent en Waasmunster kijkt. Het is een prachtige streek waarvan de identiteit bepaald wordt door de aanwezigheid van de Leie, het natuurlijke landschap en de bruisende dorpskernen. Dat sijpelt door in het karakter van het residentiële aanbod.”

Wat zijn projecten waar jullie zelf warm van worden?

Ann-Sofie: “We spreken eigenlijk nooit over projecten. Iedere eigendom heeft andere karakteristieken en de verhalen die erachter schuilen zijn telkens uniek. Soms zijn er écht droomwoningen bij. Zo hebben we net een pand verkocht in Deurle dat werd ontworpen door Benoit Viaene. Een unieke woning met prachtige vergezichten over de kronkel van de Leie en het magnifieke natuurlandschap.”

Waarom kiezen klanten ervoor om met jullie samen te werken?

Ann-Sofie: “Een persoonlijke aanpak is voor ons erg belangrijk. We gaan ook echt tot het uiterste om het beoogde resultaat te bereiken. Als we op een dossier botsen dat moeilijk loopt, proberen we echt out of the box te denken en in dialoog te gaan met alle betrokken partijen. We zijn dus niet bang om zelf actie te ondernemen en we voelen dat mensen dat appreciëren. Vastgoed gaat dan ook niet enkel over stenen, maar ook over mensen en thuiskomen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat we met veel van onze klanten duurzame relaties opbouwen. Huysewinkel is ooit ontstaan bij Annicq thuis vanuit een passie voor mensen en mooie panden. In combinatie met onze hechte band maakt dat ons volgens mij zo authentiek.”

Maenhoutstraat 49 · 9830 Sint-Martens-Latem
Tel. +32 (0)9 278 10 10 · GSM: +32 (0)471 04 85 35
ann-sofie@huysewinkel.be · www.huysewinkel.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart