Butch tailors

De Flying Tailor en zijn geheim voor de perfecte fit

“Classic with a twist”, zo omschrijft Dominique Vindevogel, de man achter het luxemerk Butch Tailors, de verfijnde pakken die hij aan zijn internationaal cliënteel aflevert. Bij het maken van deze kostuums, zijn er maar enkele kernwoorden van tel: kwaliteit, techniek en vertrouwen. “De maatpakken van Butch Tailors worden cut to the bone afgeleverd, met respect voor ieders unieke lichaamsbouw.”

een Belgisch merk met een rijke geschiedenis

“Sinds zijn oprichting in 1956”, vertelt CEO Dominique Vindevogel, “was het label dé referentie wat betreft hoogwaardige kledij.” Die reputatie wilde hij, toen hij het merk midden jaren negentig overnam, behouden en perfectioneren. En zo geschiedde, want vandaag is Butch Tailors uitgegroeid tot een heus maatpakkenimperium met een zevental eigen winkels, wardrobe essentials in tal van multibrand-shops, een internationaal geprezen kostuumservice, een maatwerk-corner in het Turkse Marmaris en showrooms in Londen, Istanbul en Mexico. En er is meer: zo verzorgt Butch Tailors ook de corporate identity van klinkende namen zoals Kempinski hotels, Porsche, Mini BMW group, Cortes, Radisson group en Four Seasons, en maakt het private label-ontwerpen voor andere modemerken in binnen- en buitenland. “Mijn ambitie is blijven innoveren en niet stilstaan. Ik wil unieke concepten uitwerken”, aldus Dominique Vindevogel. “Verder doen zoals we bezig zijn, nederig zijn, en volharden in onze passie. Meer moet dat voor mij niet zijn.”

Flying tailors

Butch Tailors-kledij is momenteel verkrijgbaar in een tiental eigen Belgische vestigingen en bij tal van zorgvuldig geselecteerde multibrandstores. Maar naast de in shop-verkoop, biedt het merk ook een unieke service: rond-reizende Butch-kleermakers creëren overal ter wereld op maat gemaakte pakken. Dominique Vindevogel en zijn leger aan Flying Tailors trekken rond om waar nodig opmetingen te doen: “Zoals een ouderwetse kleermaker die op zijn fiets springt om mensen op locatie te kleden, met zijn stoffenboeken onder de arm. Het is een hedendaagse vorm van een aloude ambacht”, verklaart hij. De Flying Tailors doen dit aan de hand van een uitgebreid social network en een internationale mindset: “You can travel the world within 8 hours and serve the global nomads.”

Om een perfect zittend en uniek pak te krijgen, kunnen klanten een privé afspraak maken met een Flying Tailor. Tijdens zo’n afspraak wordt de klant van a tot z opgemeten en de gegevens worden vervolgens bijgehouden in een daarvoor ontwikkeld softwareprogramma. Eens opgemeten, wordt er een passessie gehouden om het perfecte evenwicht tussen lichaam en pak te bereiken. De maatpakken van Butch Tailors hebben een eigen DNA, waarbij de schouders smaller en de armen hoger gemaakt worden om een afslankend effect te creëren. Om de bewegingsvrijheid te waarborgen, worden de pakken volgens een eigen ontwikkeld ‘zero weight’-concept vederlicht gemaakt. Na de opmetingen, worden in samenspraak met de klant de kleuren, het materiaal en de details zoals voering en knopen, geselecteerd.

Zwaluwenlaan 2a, 8500 Kortrijk
www.butchtailors.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart