Elbeko

Totaalaannemer van nieuwbouwprojecten op maat

Dit project in Drongen was een typische landelijke Vlaamse site met een naar schatting 200 jaar oude schuur & woonhuis uit de jaren 50. De bouwheer wou er een moderne interpretatie van een landelijke woning, in combinatie met een authentiek gerenoveerde schuur.

Bij de renovatie van de bouwvallige schuur is aan de binnenzijde een volledig nieuwe structuur opgetrokken en vloeien de originele oude buitenmuren over in nieuw gemetste delen zonder enig verschil in uitzicht. Het houten buitenschrijnwerk, de dakbedekking en afwerking in kalei maken het geheel af. Voor het interieur zijn dan weer actuele technieken gecombineerd met authentieke materialen. De eiken spanten en rustiek pleisterwerk gaan in harmonie samen met de gepolijste betonnen vloer, in ter plaatse gestort betonnen plafond van de mezzanine een Bulthaup keuken, een badkamer met mortex en natuursteen.

Voor de nieuwbouw woning valt de keuze van gevelsteen onmiddellijk op. Het is een steen die steeds geassocieerd wordt met moderne villa’s en toch uitstekend tot zijn recht komt in dit landelijk volume. De detaillering van het houten buitenschrijnwerk met onder andere guillotineramen, gecementeerde boorden en het gebruik van een nieuwe dakpan met recuperatie look versterken het geheel. De eenvoudige voorgevel wordt voornamelijk gekleurd door de statige brede voordeur met een fijn gedetailleerde omlijsting in blauwe hardsteen.

Achter deze voordeur schuilt een modern interieur met een warme toets. De inkomhal wordt gekenmerkt met een impressionante houten wand met paneelhoge deuren en een greeploze toegang naar het gastentoilet. Daarin is de zwarte natuursteen gecombineerd met een gefumeerde spiegel uitnodigend. Net zoals de pivoterende stalen deur die de bezoeker uitnodigt tot de leefruimten. Het gelijkvloers biedt een zekere openheid zonder een loftgevoel te creëren, dankzij insnoeringen, gepast meubilair en niveauverschillen.

De gehele woning is voorzien van uitgebreide domotica. Het dagelijks wooncomfort is daarmee uitzonderlijk. Het geheel is ook esthetisch mooi verwerkt dankzij verfijnde touchscreens, schakelmateriaal en miniscule bewegingssensoren. Reeds van bij het ontwerp heeft Elbeko aandacht gehad voor de technieken. Alle technieken zijn op gecentraliseerd op één plaats en via een verticale koker zijn alle verdiepingen bediend. Dankzij een geothermische warmtepomp, PV panelen, de aandacht voor isolatie en luchtdichtheid voldoet deze villa aan de BEN norm van 2021. Met dit project bewijst Elbeko dat je mits de juiste kennis volledig kan voldoen aan de hedendaagse normen van energiezuinigheid en duurzaamheid zonder in te boeten op luxe en pure woonkwaliteit.

Elbeko is als totaalaannemer van nieuwbouwprojecten op maat een technische partner voor de bouwheer en de architect. De persoonlijke begeleiding, gecombineerd met meer dan 50 jaar bouwexpertise van Elbeko, garandeert je een hoogkwalitatief resultaat, een op een met je persoonlijkheid. Elbeko gelooft sterk in de totaalaanpak en heeft alle expertises inhouse: ingenieurs, interieurarchitecten, technici en 40 arbeiders voor kwalitatief beton- en metselwerk, …
Daarnaast is er een uitgebreid netwerk aan partners en experten om elke technische vraag of uitdaging te kunnen realiseren. Kies voor zorgeloos bouwen, want beter wonen, da’s beter leven.

Contacteer ons
Lindestraat 13, 9240 Zele
052/45.95.40, info@elbeko.be
www.elbeko.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart