royal latem, latem, sint-martens-latem, golf, golf club

Royal Latem golf club

Een van ’s lands oudste golfclubs

De Royal Latem Golf Club is een van de oudste golfclubs in België. De club is opgericht in 1909 op de gronden van industrieel Albert Feyerick, ter vervanging van een eerder aangelegd terrein in Sint-Amandsberg. Oorspronkelijk heette de club “Les Buttes Blanches”, verwijzend naar het bezemkruiskruid dat op de duinen groeide.

Een indrukwekkende geschiedenis

De oudste golfclubs van België, die van oudsher de benaming Royal mogen dragen, zijn op een hand te tellen. De meer dan 100 jaar oude golfclub uit Sint-Martens-Latem is er één van. Het verhaal van Royal Latem Golf Club begon aan het einde van de 19e eeuw, toen enkele textielbaronnen uit Gent zich hadden verenigd in een club op een klein terrein aan de rand van Gent. Toen dit oefenterrein voor bebouwing moest wijken, bood industrieel Albert Feyerick zijn terrein in Sint-Martens-Latem aan. Dit was meteen ook de start van de golfclub. Hier en daar werd nog wat landbouwgrond bijgekocht en vandaag beslaat het imposante golfterrein maar liefst 40 hectare grond.

Met een mooie verscheidenheid aan holes heeft deze baan bewezen een uitdaging te zijn voor golfers van hoog niveau.

Het hele jaar door genieten van de golfbaan

De golfbaan werd oorspronkelijk ontworpen door George Pannell, en later gerenoveerd door de wereldbekende golfbaanarchitect Fred Hawtree. Het is een van de eerste golfbanen ooit die door wijlen Hawtree werd aangelegd. In de loop van de jaren zijn nog veel verbeteringen doorgevoerd, waardoor spelers het hele jaar door kunnen genieten van een prachtige golfbaan.

Met zijn 18 holes ligt de golfbaan in een oud, glooiend parklandschap. Omgeven door aantrekkelijke villa’s en met een mooie verscheidenheid aan holes heeft deze baan bewezen een uitdaging te zijn voor golfers van hoog niveau. De holes hebben elk een eigen karakter en weten daarmee vooral ervaren spelers te bekoren.

Na het golfen is het bovendien heerlijk nagenieten in het nostalgische clubhuis, gebouwd in Engelse cottagestijl. De oude bomen en stijlvolle omliggende landhuizen wekken de indruk van een wandeling in een prachtige Engelse parktuin. Het clubhuis zelf ligt bovenop een heuvel midden op de baan. Op het terras kan je rustig napraten met een drankje, en ook de keuken weet indruk te maken met op en top verzorgde en lekkere gerechten.

Sint-Martens-Latem: waar sport en ontspanning samenkomen

De gereputeerde privégolfclub ligt op een boogscheut van Gent en verwelkomt spelers vanuit heel Europa. Ook Sint-Martens-Latem, de thuisbasis van de Royal Latem Golf Club, heeft de golfspelers veel te bieden. Het kunstenaarsdorpje in de Leiestreek kent verschillende musea en galerijen. Dankzij de gezellige terrassen aan de waterkant, de levendige straatjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen is deze regio perfect voor een rustig weekendje weg!

Naast het golfterrein kunnen de spelers zich laten bekoren door de prachtige natuur en artistieke sfeer. Helemaal tot rust komen in de prachtige omgeving of net actief citytrippen met een golfbreak op een van de oudste golfbanen van België… Het kan allemaal. De Royal Latem Golf Club biedt een uitzonderlijke golfervaring in een al net zo bijzondere streek!

De Royal Latem Golf Club biedt een uitzonderlijke golfervaring in een al net zo bijzondere streek!

royal latem golf club
latemstraat 122, 9830 sint-martens-latem
www.latemgolf.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart