Unicus

Unieke paviljoenen met hout als protagonist

Hout draagt de grillige sporen van de natuur en brengt warmte in huis en tuin. Sinds 2007 vormt het expressieve materiaal de grondstof van Woodstoxx: specialist in maatwerk voor parket, terras, gevel- en wandbekleding. In 2015 werden de grenzen verlegd naar houten bijgebouwen. Zo ontstond Unicus: unieke paviljoenen die even veelzijdig als oogstrelend zijn.

Boordevol beleving

Unicus weet de belevingswaarde van hout te vatten. Het vormt de basis van bijgebouwen die architecturale hoogstandjes zijn, en tegemoetkomen aan de wens om meer en beter van onze buitenruimte te genieten. Zaakvoerder Robbert Desmet: “Het uitgangspunt is vaak ontspanning: mensen willen een plek om fijne momenten te beleven met familie en vrienden.

Dat kan een poolhouse of wellness zijn, een volwaardige extra leefruimte of zelfs een tuinkantoor. We stemmen onze gebouwen af op de wensen van de opdrachtgever: maatwerk met totale ontzorging.”

Expertise en service

Unicus speelt in de hoogste klasse. Het hanteert de beste technieken, verwerkt hoogwaardige materialen en onderscheidt zich met bijzondere ontwerpen. “Naargelang het wensenlijstje van de klant, gaan we voor houtskeletbouw, massieve houtbouw, magnumboard of een mix. We hebben alle expertise in huis om een project feilloos te realiseren: van design en productie tot plaatsing. Zelfs de luxueuze afwerking met het hoogste comfortniveau nemen we op ons. Het enige wat de klant hoeft te doen? Ons zijn dromen vertellen en genieten.”

Uniek en veelzijdig

Unicus maakt geen traditionele houten gebouwen met rustieke looks, wel karaktervolle ontwerpen met overwegend strakke vormen. “Unicus-paviljoenen hebben een grote esthetische en expressieve waarde. Het zijn stuk voor stuk ijzersterke designparels die het klassieke keurslijf overstijgen. Zo is Spencer een eigentijds ontwerp dat je naar believen afwerkt met glas, aluminium of betonlook. Het versmelt met zijn omgeving en onderstreept de band met het exterieur. Met Skye gieten we het traditionele zadeldak in een modern kleedje. Eigenzinnig en met een veelzijdige invulling, echt een kameleon. De mogelijkheden zijn eindeloos om je paviljoen naar je hand te zetten.”

Hart voor de natuur

Hout heeft cachet en karakter, en is ook een duurzame keuze. “Houtbouw is ecologisch verantwoord in de brede zin van het woord. We werken hoofdzakelijk met gecertificeerde producten die we behandelen met respect en vakmanschap zodat ze generaties lang meegaan. Hout heeft het unieke vermogen om CO2 op te slaan, isoleert uitstekend zodat je energie bespaart, en leent zich voor een ‘droge’ bouwmethode. Bovendien integreren we regelmatig recuperatiehout zoals barnwoord om het verhaal helemaal circulair te maken.”

Meerwaarde voor levensgenieters

Unicus werkt in opdracht van bouwheer, architect of tuinarchitect, hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen. “Door onze high-end werkwijze met nauwe projectopvolging zijn we graag dicht bij de klant – letterlijk en figuurlijk. Ook in Latem zijn we thuis. In deze prachtige regio met klassevolle woningen komt een Unicus-paviljoen uitstekend tot zijn recht. Het tilt je exterieur naar een hoger niveau, en garandeert een plek waar je de ratrace on hold zet. Even de pauzeknop indrukken, wie wil dat niet?”

Unicus
kortrijksesteenweg 1157
9051 Sint-denijs-westrem
+32 56 51 79 60
www.unicus.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart