Belgo Drinks

Belgische verhalen

Ginliefhebber Vincent Parisis maakte van zijn droom werkelijkheid en van zijn passie zijn job. Hij startte de succesvolle online webshop Ginsonline.be en de belevingswinkel Belgo Concept Store in Sint-Martens-Latem. De drankexpert heeft niet enkel een passie voor gin, maar ook voor whisky, wijn, champagne, rum, en heel wat lekkers dat daar bij komt kijken. Specifieker nog, Vincent is gepassioneerd door Belgische producten. Daarom vind je in zijn winkel dranksoorten en andere smaakmakers waar een Belgisch verhaal achter schuilt.

Van passie naar job

Vincent Parisis vertelt dat hij altijd al een passie gehad heeft voor eten en dranken. “Dat zie je misschien wel een beetje aan mij,” lacht hij. Zijn eerste kist wijn kocht hij al toen hij 16 was. Hij was met zijn broer en ouders op vakantie in Italië waar ze een kasteel bezochten. “Ik was daar zo gefascineerd en gepassioneerd door, ik moest die kist wel kopen. Het was een zeer goede wijn, Castello Di Ama die toen ook helemaal nog niet zo gekend was. Het was enkel voor de echte kenners van Toscaanse wijnen. En ondertussen is dat nu uitgegroeid tot een van de mooiste wijnkastelen in Toscane.”

Parisis wist uiteindelijke van zijn passie zijn beroep te maken. Het verhaal van Ginsonline en Belgo Drinks begon vier jaar geleden toen Vincent met een groepje, waaronder enkele IT-Ondernemers, experimenteerde om in webshops te investeren. Ze hadden al ervaring en kennis van mobiele diensten, mediagroepen en een stuk marketing, maar van het gegeven om iets goed af te leveren bij iemand thuis niet. Het idee kwam er tijdens een gezellige babbel onder vrienden met – uiteraard – een gin tonic in de hand. “We waren bezig over webshops en ik dacht: damn, gin is hot aan het worden en komt meer en meer op. Laten we het onszelf niet moeilijk maken. Als we flessen in allerlei formaten kunnen versturen en afleveren bij iemand thuis dan zijn we in onze job geslaagd.” En zo gezegd, zo gedaan. Ginsonline was meteen een ongelofelijk succes. Amper in de eerste maand na lancering hadden ze al 10 000 artikelen verkocht. Wat toch wel impressionant is, zeker voor een net opgestarte Belgische webshop. “Ik voelde dat er muziek in zat! Van daaruit zijn we dan verder beginnen kijken.” Na twee jaar heeft Vincent het model van Ginsonline goed kunnen laten draaien en besloot hij uit te breiden naar Rumsonline, Whiskysonline en andere sterke dranken in de winkel.

Belgische verhalen

Vandaag staat het team er dus met al die verschillende webshops maar ook met een mooie fysieke etalage: de winkel Belgo Drinks. Hier vind je een heel uitgebreid aanbod van meer dan 3500 verschillende sterke dranken. Ook voor trending non-alcoholische drankjes, wijn en champagne kan je er terecht. En niet zo maar wijn of champagne, maar producten met een Belgische verhaal erachter. Naast dranken verkopen ze ook enkele andere Belgische luxeproducten als sigaren, chocolade, gadgets en truffels. Vincent selecteert de truffels zelf en laat ze wekelijks overvliegen uit Piemonte. Uiteraard is er ook de Imperial Heritage kaviaar, geen Belgische kaviaar want hij wordt in Italië gemaakt, maar de bezieler van het bedrijf, Koenraad Colman, is een Belg. Zo proberen ze – zoals de naam Belgo al suggereert – het Belgische naar voor te brengen.

belgodrinks.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart