De tribute collection van karl lagerfeld

Een eerbetoon aan een icoon

De Karl Lagerfeld herfst- en wintercollectie van 2019 viert het iconische leven en de erfenis van de overleden modeontwerper. Als ultiem eerbetoon werd de campagne gefotografeerd in zijn beroemde studio, 7L in Parijs, en creatief geregisseerd en geproduceerd door zijn fototeam.

Lagerfeld, het mode-icoon van de 21ste eeuw

De ontwerper met z’n donkere zonnebril was één van de meest gevierde modeontwerpers van de 21ste eeuw. Hij stond bekend om zijn relevante benadering van stijl en een duidelijke visie die klassieke en hedendaagse invloeden in evenwicht bracht.

Het talent van Lagerfeld ging verder dan mode en omvat illustraties, fotografie, styling en publicaties. Hij gaf ook creatieve richting aan de modehuizen Chanel en Fendi. Te midden van zijn vele bezigheden was Lagerfeld de creatieve directeur van het naar zichzelf vernoemde modehuis. Hier werden op en top Parijse invloeden gecombineerd met een cool rock ’n roll gehalte en een vleugje chic, een stijl die ook is terug te vinden in de nieuwe najaarscollectie van modehuis Karl Lagerfeld.

“Ik ontwerp zoals ik adem. Je denkt er niet over na, het gebeurt gewoon.”

– Karl Lagerfeld

Gestileerd door Carine Roitfeld

De tribute herfst- en wintercollectie werd gestileerd door Carine Roitfeld, een veelzijdig talent en een referentie in de modewereld: ze is niet alleen een avant-gardistische redactrice, maar ook een ondernemende styliste met een visie. Na tien jaar als hoofdredactrice van de Franse Vogue ging ze haar eigen weg en richtte ze de bladen CR Fashion Book en CR Men op. Daarnaast begon ze haar eigen creatieve adviesbureau, CR Studio.

 

Onlangs werd ze benoemd als style advisor bij Karl Lagerfeld. Als hechte vriendin begrijpt ze zijn creatieve visie en is ze de uitgelezen persoon om zijn ontwerpesthetiek tot leven te brengen.

“Karl zal altijd een legende blijven. Hij gaf een nieuwe definitie aan mode, fotografie en beroemdheid. Ik ben vereerd dat ik voor zijn merk mag werken en zijn iconische visie voor de drie komende seizoenen verder mag uitdragen.”

– Carine Roitfeld, style advisor Karl Lagerfeld

Gefotografeerd in 7L

Om een icoon als modeontwerper Karl Lagerfeld te eren, is een al minstens zo iconische fotostudio wel op z’n plaats. Vanzelfsprekend wist het fototeam van de campagne daar de ideale plek voor: vernoemd naar zijn adres aan de rue de Lille 7, was de 7L een heel speciale plaats voor Karl Lagerfeld. Hier is niet alleen zijn legendarische fotostudio gevestigd, maar ligt ook zijn enorme verzameling boeken. Hij opende ook zijn eigen uitgeverij op dezelfde locatie, waarmee hij boeken uitbracht over creatieve kunst, architectuur, design en meer.

Een eerbetoon gebracht door vrienden

Voor de campagne werkte Carine Roitfeld samen met de modellen Birgit Kos, Nina Marker en Sebastien Jondeau, die gedurende meer dan 20 jaar Karls persoonlijke assistent en rechterhand was. Sebastien Jondeau was Lagerfelds meest bekende sidekick naast Choupette, zijn inmiddels al bijna even bekende witte Birmaanse kat.

Met de campagne willen de vrienden van Karl Lagerfeld een ultiem eerbetoon aan hem brengen, en iedereen uitnodigen om de boeiende wereld van de legendarische modeontwerper te ontdekken. Zijn mysterieuze persoonlijkheid, scherpe humor, unieke visie en geavanceerde ideeën en opvattingen: vandaag de dag is Karl Lagerfeld meer dan ooit veel méér dan een persoon. Hij is een icoon en een onuitputtelijke bron van inspiratie voor velen.

“Als Franse vrouw zijn mijn drie essentiële kledingstukken een zwarte rok, een paar stiletto’s en een zwarte trui. Dat klinkt heel saai, maar ik geef ze een twist waardoor m’n outfit net opvallend wordt. En ik hou van T-shirts die een beetje rock-and-roll zijn. Je hebt altijd iets nodig Dat het geheel wat minder pefect maakt.”

– Carine Roitfeld, style advisor Karl Lagerfeld

Een nieuwe collectie, een nieuwe stijl

Niet als het aan Carine Roitfeld ligt. Haar liefde voor een verfijnde stijl en casual chic leunt moeiteloos aan bij de stijl van Karl Lagerfeld. Dankzij haar veeleisende oog selecteert ze veelzijdige stukken die makkelijk met elkaar te combineren zijn.

De najaarscollectie van Karl Lagerfeld biedt dan ook alles wat je nodig hebt, van een casual outfit waarmee je kan gaan werken tot een elegante avondjurk, stijlvolle schoenen en geweldige jassen die elke outfit af maken. Alle stukken kunnen bovendien moeiteloos worden gecombineerd om een unieke, eigen look te creëren die duidelijk de stempel van Karl Lagerfeld draagt.

De leeftijd van de gerenommeerde ontwerper mocht dan wel jarenlang ter discussie staan, zijn uitgesproken gevoel voor stijl en zijn tijdloze collecties stonden altijd als een paal boven water, en dat komt ook in de campagne voor de herfst- en wintercollectie van het gelijknamige modehuis duidelijk naar voor. Met deze tribute collection brengt de inner circle van Karl Lagerfeld het ultieme eerbetoon aan de onvergetelijke en veelbesproken enfant terrible van de modewereld.

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]

Ontdek meer op:
karl.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart