Lapland

Vier dagen verwondering in Zweeds lapland

Xperience & Travel Lounge STAAT VOOR UNIEKE BELEVINGSREIZEN ZONDER ZORGEN. U KIEST DE BESTEMMING, Xperience & Travel Lounge ZORGT VOOR DE REST. VAN LOGIES EN CATERING OVER TRANSPORT TOT EEN WAAIER AAN ACTIVITEITEN WAARBIJ U ONDERGEDOMPELD WORDT IN DE CULTUUR EN NATUUR VAN HET LAND: ELK DETAIL IS WELOVERWOGEN EN DRAAGT BIJ TOT EEN UNIEKE REISERVARING DIE NOG LANG BLIJFT NAZINDEREN. OLIVIER VAN DE VIJVER, ZAAKVOERDER VAN HET GESPECIALISEERDE REISKANTOOR XPERIENCE, TROK IN FEBRUARI NAAR ZWEEDS LAPLAND EN LAAT ONS WEGDROMEN VAN EEN REIS NAAR HET UITERSTE NOORDEN VAN EUROPA.

U trok vier dagen naar Zweeds Lapland, een magische plek die samen te vatten valt in een adembenemend schouwspel van uitgestrekte bossen en een ongerept sneeuwlandschap.

“Dat klopt. De rust en stilte zijn indrukwekkend. Je komt in een andere dimensie terecht. Het leven is er niet te vergelijken met de drukte die we bij ons gewoon zijn. Om de overgang van rush naar rust niet te bruusk te maken, zorgden we dan ook voor een uitgebalanceerd reisprogramma om het maximale uit de vierdaagse te halen,” lacht Olivier.

Vertel meer!

“We vliegen rechtstreeks op Kittila, en trekken bij aankomst met de groep meteen richting Levi, het wintersport-resort van Lapland. We zijn met maximaal 20 personen, en worden vergezeld door wereldkampioen barbecue Peter De Clercq. Hij neemt ons telkens mee op een culinaire trip met lokale producten, zoals kraakverse zalm, eland, rendier…”

“Het getrappel van de husky’s in de krakende sneeuw brengt de stille natuur tot leven.”

Dat geeft zo’n reis meteen een bijzonder karakter. Zo ook de activiteiten?

“Absoluut. Bij aankomst maken we ons meteen klaar voor een stevige race met de ijskart. Snelheid maken met een ronkende kart op het ijs: dat is pure adrenaline. Het sprookjesachtige kader met de sneeuw en de bossen is de spreekwoordelijke icing on the cake. Na dit avontuur trekken we naar Snow Village, richting het authentieke Icehotel in Jukkasjärvi voor een gezellig aperitief in de Ice Bar van het hotel. Het is een must do wanneer je naar Lapland trekt, maar wij vinden het er te weinig comfortabel om te overnachten.”

Waar verblijven jullie?

“We kiezen voor Pinetree Lodge in Särkimukka. Dit afgelegen dorp ligt zo’n 200 km ten noorden van Rovaniemi, het dorp van de Kerstman. Dankzij zijn uiterst noordelijke ligging maak je hier veel kans om het noorderlicht te zien, wat overigens twee keer gebeurt tijdens onze expeditie. Pinetree Lodge ligt naast een prachtig meer, echt in the middle of nowhere: in een straal van 50 kilometer rond de lodge is geen enkele andere vorm van toerisme te bespeuren.

Pinetree Lodge is klein, maar voorzien op alle comfort. Verwacht je niet aan de grote luxe – dat zou ook niet passen in de sfeer van deze reis – maar alles is superverzorgd en hun materiaal is van topkwaliteit: de thermische donsoutfits zijn trendy en fris, de sneeuwscooters zijn splinternieuw… Bovendien hangt er een topsfeertje: na een dag in de sneeuw is het volop nagenieten in de charmevolle Brown Bear Bar. Heerlijk is dat je bovendien ’s avonds in een warm bed in een comfortabele slaapkamer of cottage met privébadkamer tot rust kan komen.”

Wat staat er verder op het programma?

“Na de eerste nacht in de lodge maken we ons klaar voor een expeditietocht met de husky’s. We trekken de hele dag door het sneeuwlandschap en zijn onder de indruk van de oorverdovende stilte van de natuuromgeving. Op dag drie van onze reis verkennen we de wijdse, bergachtige omgeving dan weer met de sneeuwscooter. We glijden als het ware tussen verlaten bossen, bevroren meren en rivieren. Het zijn opnieuw de rust en de fenomenale vergezichten die ons letterlijk en figuurlijk in hogere sferen brengen. Zo kunnen we aan de top van één van de bergen een sensationeel uitzicht op Fins Lapland meepikken. Dat is onbetaalbaar. Op de vierde dag kan iedereen kiezen hoe hij zijn dag zal doorbrengen. Enkele medereizigers wagen zich aan een rally met de sneeuwbuggy of gaan snowbiken, anderen doen het iets rustiger aan en kiezen voor een langlauftocht. We profiteren ook van een wellnessmoment in de jacuzzi van de lodge, die we volledig privé kunnen gebruiken. Al onze activiteiten tonen Lapland telkens op hun eigen, unieke manier.”

Wat blijft u het meeste bij van Lapland?

“De laatste avond brengen we door op een eilandje op het nabijgelegen ijsmeer: in de hut op het eiland demonstreert Peter De Clercq enkele topgerechten op de barbecue. We smullen in een uniek kader, met het fabelachtige noorderlicht op de achtergrond: dat is een ervaring om nooit meer te vergeten.”

[qodef_separator position=”center” color=”#bcaa86″ width=”65%” thickness=”2″ top_margin=”50″ bottom_margin=”50″]
OVER TRAVEL LOUNGE

Travel Lounge is het officiële Oost-Vlaamse verdeelpunt van Club Med. U kan bij het bureau terecht voor alle type reizen. Xperience maakt deel uit van Travel Lounge en is ontstaan uit de organisatie van incentivereizen, waarbij bedrijven hun medewerkers verwennen met een kant-en-klare trip met spectaculaire extra’s voor een onvergetelijke beleving. Intussen biedt Xperience deze exclusieve belevingsreizen ook aan particulieren aan.

Naast Lapland trekt Xperience ook naar Namibië, Canada… Dit gebeurt telkens in aanwezigheid van een topchef zoals Peter De Clercq, die het geheel een gastronomisch aspect geeft met lokale lekkernijen.

TIP!

Februari is de uitgelezen periode om naar Lapland te reizen. De dagen zijn al iets langer en de zon gaat pas onder vanaf 4 uur in de namiddag. Dat komt de beleving alleen maar ten goede. Bovendien maak je in februari de meeste kans om het noorderlicht te zien.

Ontdek meer op:
www.x-perience.be
www.travel-lounge.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart