ASL Private Jets

Vliegen op maat

DE MEESTE MENSEN NEMEN REGELMATIG HET VLIEGTUIG VOOR EEN CITYTRIP OF STRANDVAKANTIE. DE VROEGE OPSTIJGUREN EN DE LANGE WACHTTIJDEN NEMEN WE ER DAN GRAAG BIJ. MAAR WAT ALS JE VOORTDUREND DOOR EUROPA OF INTERCONTINENTAAL MOET REIZEN?

Vliegtuigmaatschappij ASL Group (in Antwerpen), bestaande uit ASL Private Jet Services en Jetnetherlands (in Nederland), maakt van vliegen een plezier en biedt flexibiliteit, tijdswinst en comfort in de vorm van privévluchten. Voor velen is het een ver-van-ons-bed-show die we al snel associëren met celebrities die in grote luxe naar ibiza vliegen. Klopt dat stereotype? Of gaat het er in de werkelijkheid anders aan toe? Coo Ronald Sikora neemt ons mee in de exclusieve wereld van privévluchten.

Klopt het dat het grootste deel van jullie klanten celebrities en industriëlen zijn? Wie doet een beroep op privévluchten?

We vliegen wel eens voor celebrities of de Rode Duivels en we verzorgen ook privévluchten voor bijvoorbeeld het Nederlandse koningshuis maar het overgrote deel van onze klanten zijn toch zakenlui die snel van punt A naar punt B willen gebracht worden. Daarnaast zijn we marktleider in de Benelux voor medische vluchten, een niche waar je misschien niet meteen aan zou denken. Wekelijks voeren wij vluchten uit voor alle ziekenhuizen in België en Nederland. We zijn 24/7 stand-by met een vliegtuig en piloot om organen en eventueel de chirurg ter plaatse te brengen. Binnen het uur kunnen we de lucht in om mensenlevens te redden. Dat geeft ons een goed gevoel.

Wat zijn de voornaamste redenen om privé te vliegen?

Flexibiliteit en snelheid. De klant kiest zelf wanneer hij wil vertrekken, hij bepaalt de bestemming en het aantal passagiers. Daarnaast kunnen we het vluchtschema ook snel aanpassen als de klant beslist om vroeger te vertrekken of later terug te keren. Met onze 35 toestellen vliegen we op quasi alle luchthavens in Europa, dus ook naar de regionale luchthavens. In België vliegen we bijvoorbeeld naast Zaventem ook op Antwerpen en Wevelgem. Hierdoor is de klant sneller ter plaatse dan wanneer hij op een grote luchthaven vliegt en bij aankomst soms nog op enkele uren van zijn eindbestemming is verwijderd. Deze flexibiliteit brengt een enorme tijdswinst met zich mee waardoor zakenmensen meerdere meetings in Europa op één of twee dagen kunnen plannen.

Hoe verloopt een privévlucht? Wat zijn de grootste verschillen met een lijnvlucht?

De klant doet zijn aanvraag en wij stellen op basis van zijn wensen een vlucht met het meest geschikte toestel voor. Dit hangt af van de bestemming, het aantal passagiers en de eventuele service tijdens de vlucht. De klant hoeft slechts een halfuur voor het boarden aanwezig te zijn en er zijn geen lange wachtrijen bij security. Bij aankomst verlaat de klant het vliegtuig via een kleine business terminal waardoor het uitchecken ook vlotter gaat.

Welke service kan de klant aan boord verwachten?

We organiseren alles op maat. Dat betekent dat de klant alles krijgt wat hij vraagt. Dit kan gaan van een eenvoudig ontbijt tot een uitgebreid meergangenmenu. Afhankelijk van het type vlucht is er ook een hostess aan boord. We kunnen onze service ook doortrekken na aankomst. Wie naar Monaco reist, bijvoorbeeld, brengen we desgewenst van de luchthaven van Cannes of Nice met een helikopter of limousine naar Monaco.

STERCK_L_25_redactie_asl_07_SV5_4594-1

“Onze klanten bepalen zelf hun reisplanning, een vrijheid van onschatbare waarde.”

ASL Group werd meer dan 20 jaar geleden opgericht vanuit de droom van CEO Philippe Bodson om van vliegen een plezier te maken. In welke mate zijn de wensen van jullie klanten in die tijd geëvolueerd?

We merken voornamelijk dat de service aan boord sterk uitbreidt. De verwachtingen van onze klanten worden steeds groter. De vragen die we vandaag krijgen voor speciale catering of exclusieve champagnes, kregen we in het verleden wat minder. Daarnaast moet alles sneller gaan dan vroeger en moeten we nog meer flexibiliteit aan de dag leggen. Dit fenomeen doet zich in alle sectoren voor, en dat is bij ons niet anders.

Het grootste deel van jullie vliegtuigen zijn eigendom van bedrijven. Een slimme investering?

Ik zou het zeker geen opbrengstinvestering noemen. Het is en blijft een kost waarbij ieder voor zich uitmaakt wat die kost voor hem waard is ten opzichte van het comfort: wij beheren het vliegtuig, zorgen voor piloten en voor de stalling en het onderhoud van het toestel. Als de eigenaar dit wenst, kunnen we zijn vliegtuig verhuren aan derden. Hierdoor kan hij wel een deel van zijn vaste kosten, waaronder de taksen, verzekering, stalling, etc. recupereren.

ASL Group is in volle evolutie en voegt dit voorjaar 4 nieuwe vliegtuigen toe aan zijn vloot. Wat staat er nog op til?

Vorig jaar hebben we een nieuwe vliegtuigmaatschappij opgericht: ACE, kort voor Air Charters Europe. We hebben hiervoor zelf een Embraer 135 met 30 zitplaatsen aangekocht, waardoor we iets grotere groepen van dienst kunnen zijn. Dankzij onze vliegende start zullen we tegen deze zomer in een tweede toestel investeren, dit keer met 42 zitplaatsen. Met ACE vliegen we o.a. vaak voor de eerste divisie van de Franse voetbalcompetitie, alsook voor bedrijven die een incentive willen organiseren of met hun beste klanten een dagtrip naar de champagnestreek willen organiseren. Daarnaast starten we nu ook met ASL Handling, waarbij we nu ook de afhandelingen voor andere maatschappijen zullen verzorgen op Antwerp-, Maastricht- en Groningen Airports. Ten slotte openen we begin 2020 een nieuwe locatie in Liège Airport, met een hangar voor de vliegtuigen en ruimte voor onze eigen vliegschool.

Als afsluiter: zijn privévluchten enkel weggelegd voor the happy few? Of kan de gewone sterveling er ook eens van proeven?

Met onze Empty Leg Flights (www.aslgroup.eu/nl/empty-legs-vluchten) kan men aan sterk verminderde prijzen meevliegen. Dit zijn vluchten waarbij we bijvoorbeeld iemand moeten ophalen en de heenvlucht dus leeg is. Men kan op onze website live volgen welke vluchten gepland staan en dan kan men boeken aan (vaak minder dan) de helft van het normale tarief. Hiermee komen we in het bereik van mensen die niet de volle pot wensen te betalen.

Ibiza

Ibiza kende de laatste 10 jaar opnieuw een enorme opmars. In de zomer vliegen we dan ook minimum één keer per week op het populaire Spaanse eiland. De luchthaven Ibiza Airport ligt op slechts 7 km van Ibiza-stad, wat de reis heel vlot en comfortabel maakt. Eens ter plekke biedt Ibiza the best of both worlds. Feesten kan in de stijl die je zelf verkiest in één van de talloze clubs met bekende DJ’s, wie liever de rust opzoekt kan helemaal in zenmodus gaan bij de aanblik op de prachtige, ongerepte natuur die het eiland te bieden heeft. Ibiza staat voor kleur, geluk en schoonheid: a happy place waar je instant verliefd op wordt.

“Elk van deze plekken
heeft een magische factor die zijn bezoekers instant verliefd maakt.”

Saint-Tropez

Wie Saint-Tropez zegt, denkt meteen aan iconische figuren zoals Brigitte Bardot en Pablo Picasso. De stad is nog steeds de geliefkoosde vakantiebestemming van tal van celebrities en spreekt dan ook tot de verbeelding. Kuieren langs de jachthaven en wegdromen bij de prachtige boten, lekker eten en heerlijk dansen in Nikki Beach, genieten van een stukje Tarte Tropézienne op een terrasje, urenlang shoppen in de idyllische winkelstraatjes… Saint-Tropez heeft het allemaal. Voor een ultiem comfort vliegen we op La Mole Airport, een klein gehucht op slechts vijftien minuten van de stad, waar veel van onze klanten een eigen verblijf hebben.

Cannes

Cannes, geroemd om zijn Filmfestival en één van de belangrijkste steden aan de Côte d’Azur. Een must see in de mondaine badstad is de wereldberoemde Boulevard de la Croisette. Hier waan je je even op een filmset en kan je een foto nemen aan le Palais du Festivals. De habitués zullen deze plek links laten liggen en aan de gezellige drukte ontsnappen op een terras aan één van de twee mooie jachthavens, Port Pierre Canto en Vieux Port. Deze laatste ligt in Le Suquet, de oude stad van Cannes waar het heerlijk wandelen is en waar je nog resten van de oude stadsmuur kan treffen. Het centrum van Cannes is eveneens een walhalla voor shoppingliefhebbers én ligt op slechts 5 kilometer van de luchthaven.

Marbella

Marbella is de nieuwste place-to-be. Deze streek brengt alle troeven van de Zuid-Europese badplaatsen samen met zijn ruim aanbod aan pittoreske stadjes, prachtige stranden en fenomenale natuur. Een belangrijke troef: sportievelingen komen hier in een waar paradijs terecht. Je kan er golfen op één van de vele premium golfterreinen met zicht op de Middellandse zee, je kan tal van watersporten beoefenen, hiken of mountainbiken in de bergen… Het aangename microklimaat maakt van Marbella een topbestemming voor actieve vakantiegangers. Ook wie het liever rustig aandoet, komt hier ruimschoots aan zijn trekken dankzij de waaier aan kwalitatieve restaurants, hippe bars en mooie boetieks. We vliegen op Málaga Airport, op zo’n 50 kilometer van het centrum van Marbella.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart