Habitas Alula

Luxe voor de ziel

Habitas is een wereldwijde hospitality-groep die werd opgericht door een diverse gemeenschap van mensen die op zoek is naar verbinding, authentieke ervaringen en een betere toekomst. Ze herdefiniëren het concept van traditionele luxe in hotels en geloven dat luxe niet kan worden gekocht of verkocht. Het is een gevoel dat ontstaat in de ervaringen en herinneringen die we samen met anderen creëren. Hun resorts heten dan ook ‘homes’.

De zes pijlers die de ruggengraat van het merk vormen en die deze menselijke connecties helpen tot stand komen zijn wellness, avontuur, muziek, kunst & cultuur, gastronomie en leren. De programma’s omvatten kunsttentoonstellingen en -belevingen, culturele ontdekkingen, canyon trekking, yoga, meditatie en zo meer. Steeds op zoek naar de interactie en met een sterke lokale connectie. De missie is om het leven van mensen te veranderen door diepere menselijke verbindingen tot stand te brengen en een blijvende impact te maken op lokale gemeenschappen door middel van onderwijs, werkgelegenheid en het stimuleren van duurzame micro-economieën. Hun ‘homes’ zijn gevestigd in Mexico en Namibië, en vrij recent ook in het Midden-Oosten.

Live well, travel often, and surround yourself with beauty.

Habitas streek in 2021 neer in het Midden-Oosten.

Op 620 km van Riyadh, in het noordwesten van Saoedi-Arabië ligt Habitas AlUla in een oude oase in een woestijnvallei, omringd door spectaculaire zandstenen kliffen en palmbossen met paden die leiden naar één van de 96 gastenkamers, een receptie, yogadek, wellness- en fitnesscentra, restaurant en een zwembad. Elke kamer is gemaakt met ethisch geproduceerde en biologische producten en materialen die naadloos in elkaar overgaan in de natuurlijke omgeving. Men beöogt minimale disruptie en een duurzaam programma dat geen sporen nalaat in het milieu. Tama, het restaurant, is een plek om samen te komen en een meeslepende culinaire reis door de tijd te ervaren. Het eten en drinken is doordrenkt van de Mondiale en Midden-Oosterse keuken, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale, verse ingrediënten zoals specerijen die ooit langs de wierookroute werden verhandeld, en die het unieke van Saoedi-Arabië’s smaken tot leven brengt.

Een Habitas ‘home’ in een uitzonderlijke omgeving.

De accommodatie beschikt over interactieve kunstinstallaties van ondermeer Lita Albuquerque, Superflex en Manal Aldowayan. Neem deel aan één van de kunst- en cultuuractiviteiten zoals een rondleiding die door de oude wonderen van deze mystieke stad leidt, waar de Nabateeërs ooit woonden en regeerden. Het wordt beschreven als een openluchtmuseum van 22.561 km2 land en is gelegen langs de originele wierookweg en pelgrimstochtroute naar Mekka. AlUla ligt temidden van een immense natuurpracht en is omgeven door overweldigende schoonheid van menselijke creaties.

ourhabitas.com/alula

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart