Luxueus genieten in gracieus Griekenland

IOS

Het 108 vierkante kilometer grote Ios ligt in het zuidelijke deel van de Cycladen tussen Naxos en Santorini. Het bergachtige eiland wordt door de Grieken zelf ook wel als Nios aangeduid. Ondanks zijn bescheiden oppervlakte zijn er ontelbare mooie stranden en baaien te vinden. De hoofdstad Choras huisvest het merendeel van de 2000 inwoners van Ios. De bevolking leeft er van het toerisme dus de keuze aan restaurants en gezellige café’tjes is dan ook weldadig te noemen.

Het eiland staat bekend voor de productie van honing. Bijna elk huishouden heeft wel een eigen bijenkorf. Ios is erg populair onder jonge toeristen maar ook wie rust zoekt of wie graag lange wandelingen maakt komt hier aan zijn of haar trekken. Wie naar Ios op vakantie gaat combineert niet zelden zijn of haar verblijf met een bezoek aan het nabijgelegen Santorini.

CALILO
“Waar kunst en natuur samenkomen”

In een afgelegen hoek van het ongerepte Ios, in het hart van de Cycladen, en op slechts een steenworp afstand van de eilanden Mykonos en Santorini, biedt Calilo een welkome ontsnapping aan de menigte van de drukke, Griekse hotspots. Dit zonovergoten toevluchtsoord ligt verscholen tussen eeuwenoude olijfbomen. Naast overweldigend mooie natuur draagt Calilo kunst een warm hart toe.

Van de architectuur tot het interieurontwerp met de in het oog springende kunstwerken en installaties; dit paradijsje is de bijzondere creatie van een familie die als doel heeft om het landschap te beschermen en te koesteren. Organische vormen zorgen voor een unieke eenheid met de omliggende natuur.

Daarbij werd allesbehalve gekozen voor een subtiele aanpak maar werd er uitgepakt met een stevig artistiek statement. Dit familie gerunde, kleinschalige hotel is dan ook de uitgelezen plek voor wie in een bohémien sfeertje van de natuur wil genieten. Er zijn 30 luxueuze suites te boeken die elk voorzien zijn van strakke, marmeren interieurs. Of je nu kiest voor een suite met 1 of 3 slaapkamers: telkens geniet je van een spectaculair panoramisch uitzicht. Daarnaast zijn er dromerige dompelbaden, azuurblauwe swim-up bars en dagbedden ter beschikking die je helpen om weer helemaal op te laden. Calilo laat je in een speelse sfeer terug in contact komen met jezelf en de natuur. Voel het zand tussen je tenen op het nabijgelegen “Papas Beach” en proef het zout op je huid in de azuurblauwe zee die baadt in de Griekse zon.

“Ios is klein in oppervlakte maar des te grootser in gezelligheid”

Wie zichzelf extra wil laten verwennen kan een afspraak boeken in het wellness gedeelte van het hotel of in de eigen suite genieten van een weldadige behandeling. Yogalessen bij zonsopgang, fitness workouts, meditatieve strandwandelingen en zelfs therapeutische geursessies behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Op Calilo’s menukaart prijken organische gerechten samengesteld met lokale producten. Er is honing uit de eigen bijenkorf en olijven die recht uit de olijfboomgaard op je bord belanden.”Mens sana in corpore sano” is hier geen loze belofte.

Deze “nature – meets – art” plek is het meest geschikt voor koppels die houden van veel luxe en romantiek. Calilo is dus het overwegen waard voor pasgehuwden die een romantische honeymoon bestemming zoeken. De bruidssuite geeft alle privacy die lovebirds nodig hebben.

www.calilo.com

Santorini

Het kleine vulkanische eiland Santorini met zijn witte huisjes met blauwe daken is één van de bekendste en meest herkenbare Griekse vakantiebestemmingen. Het stadje dat tegen een heuvel aangebouwd werd, behoort eveneens tot de Cyclanden eilanden en ligt op een kwartiertje varen van een ingeslapen actieve vulkaan. Santorini wordt ook door de Grieken zelf als één van de mooiste der Griekse eilanden beschouwd. Je kan hier genieten van misschien wel de meest spectaculaire zonsondergang in Zuid Europa. Kenmerkend zijn het zwarte kiezelstrand en de ezeltjes die bezoekers de stijle trappen opdragen. Het eiland is dan ook de vakantiebestemming bij uitstek voor wie veel energie in de benen heeft. Hoofdstad Fira en het bekende dorpje Oia vragen een stevige 600 treden tellende klim. Eenmaal boven aangekomen kies je in de vele smalle steegjes één van de gezellige taverne’s en restaurantjes uit om om weer op adem te komen.

Of je kan er ook gewoon genieten van het uitzicht op de gezellige haven en de vele luxe cruiseschepen die er voor anker gaan.

MYSTIQUE
“Pittoreske luxe”

Mystique is een exclusieve uitvalsbasis voor een ruimere verkenning van het idyllische Santorini.

Als onderdeel van de Marriot groep biedt dit luxe resort gasten een verleidelijk inzicht in het betoverende eiland en zijn unieke tradities, romantiek en wilde schoonheid. Mystique combineert elegantie, traditie, high-end service, Griekse authenticiteit en culinaire ervaringen van wereldklasse.

Dankzij het unieke Oia-landschap ervaar je in deze luxe oase een rustige en discrete kwaliteit waardoor het de ideale setting is voor intieme, romantische escapes.

In Mystique vindt je enkel suites en villa’s die uitgerust zijn met een eigen jacuzzi en/of privaat zwembad. De in zacht beige steen uitgevoerde gastenverblijven hebben discrete terrassen die uitkijken op de diepblauwe Egeïsche Zee en de nabijgelegen vulkaan. Ze zijn ingericht met lokale, handgemaakte accenten in hout, linnen en steen. De warme minimalistische feeling zorgt ervoor dat de kamers een luxueuze eenvoud uitstralen.

Ook de smaakpapillen worden verwend met culinaire luxe van de bovenste plank. In het “Lure by Olivier Campanha” restaurant kan je terecht voor gastronomische gerechten van de gerenommeerde Franse chef die menig Michelin ster op zijn naam heeft staan. Het strak ingerichte restaurant met een high fashion uitstraling biedt een exquise wijnkaart aan waar elke fijnproever voor overstag gaat.

Wie in een meer relaxte omgeving van locale gerechten wil smullen kan daarvoor terecht in restaurant Charisma. De met kraakwitte tafellakens gedekte tafels staan zo opgesteld dat je tijdens de maaltijd kan genieten van een spectaculair zicht op de zee.

In een eeuwenoud bijgebouwtje kan je in de Captains Lounge onspannen ontbijten, lunchen en dineren vlakbij een zoetwater zwembad.

De actieve vakantieganger kan in de fitnessruimte (ook weer met dromerig uitzicht op een helderblauwe zee) zijn of haar conditie onderhouden. Wie het het kalm aan wil doen trekt naar de spa voor een massage, body scrub, een gelaatsbehandeling of een verfrissende body wrap.

www.mystique.gr

Mykonos

Move over Ibiza! De nieuwe hotspot voor levensgenieters ligt in Griekenland en heet Mykonos. Van zodra er in de jaren ’80 elektriciteit werd aangelegd op dit kleine eilandje in de Egeïsche zee ging het gestaag bergopwaarts met de popularieit van het eiland. Net zoals zijn Spaanse concurrent combineert deze vakantiebestemming zowel fun, plezier én ontspannen rust in prachtige natuur. Herkenbaar zijn de vele windmolens die je overal tegenkomt. Er waait dan ook altijd een welkom briesje over het 10,000 inwoners tellende eiland. Mykonos staat bekend voor haar prachtige, witte stranden waar je uitblaast na een nachtje in één van de vele hippe clubs die het eiland rijk is. Van afgelegen baaitjes tot uitbundige, stijvolle beachclubs; de keuze lijkt eindeloos. Het is dan ook geen toeval dat Hollywoodsterren, voetbalgoden en Bitcoin miljonairs hier tegenwoordig in grote drommen neerstrijken.

NOMAD
““Een 5 sterrenbehandeling op Mykonos”

Mystique is een exclusieve uitvalsbasis voor een ruimere verkenning van het idyllische Santorini.

Het gloednieuwe NOMAD is een bohemien paradijsje ontworpen voor veeleisende nomaden met veel goede smaak. Het is gelegen op slechts 200 meter van Kalo Livadi, één van de mooiste stranden van de Egeïsche zee.

De vloeiende samensmelting van de binnen- en buitenruimtes zorgen voor instant mindfulness en éénwording met de natuur. De met witte kalk bepleisterde muren, grijze marmeren wasbassins, zwarte accenten, koperen accessoires en zuiver katoenen beddengoed nodigen uit tot rust en ontspanning. Dat zelfs de kleinste details met zorg werden uitgewerkt maakt duidelijk dat enkel het beste van het beste goed genoeg is voor de NOMAD gast. Zo werd elke suite gedecoreerd met een uniek kunstwerk dat door de architect zelf werd uitgekozen. Je waant je er in een heiligdom van stijl en dat nog onaangetast is door de populariteit van Mykonos.

Er werd niet zuinig omgegaan met ruimte in NOMAD. Suites variëren van 35 m2 tot maar liefst 110 m2 in oppervlakte en zijn allemaal voorzien van een eigen tuin, Jacuzzi, privé zwembad en panoramisch uitzicht. Een perfectionistische aanpak zoals je die mag verwachten in een 5 sterrenhotel van dit kaliber vraagt om een à la carte culinaire ervaring met een grote variatie. Of je nu foodie, veggie of comfort foodlover bent; elk gerecht bestaat uit locale ingrediënten en worden standaard al fresco geserveerd. Als de temperaturen dalen dan verzamelen gasten naast een groot open vuur om van een cocktail onder gelijkgestemde zielen te genieten.

Het is de place to be om de beleving van het trendy Mykonos af te wisselen met momenten van totale privacy. Neem het gerust van ons aan; NOMAD is een plek om verliefd op te blijven, nog lang nadat je er vertrokken bent.

www.nomadmykonos.gr

“ Favoriet onder bekende en minder bekende levensgenieters”

Wie één van deze hotels wil boeken kan dat doen via Elke Van den Borre:

Instagram: soul_and_charm
E-mail: elke@se7en.be
Telefoon: 0497/761.719

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart