Justine Kegels

Justine Kegels is een creatieve duizendpoot die niet alleen de interieurwereld weet te verrassen, maar ook haar stempel drukt op de mode- en lifestylebranche.

Als oprichter van JJ Studio, een interieur-ontwerpbedrijf, en het schoenenmerk ODARE, toont ze haar veelzijdigheid en passie voor design in al zijn vormen. Naast haar werk in interieurs en mode geeft ze ook pilateslessen, waarbij ze design en welzijn samenbrengt.

In een wereld waar esthetiek en functionaliteit samenkomen, blijft één interieurontwerpster haar eigen pad bewandelen. Op 29-jarige leeftijd heeft deze creatieve ondernemer al een opmerkelijke reis afgelegd. Ze heeft niet alleen haar stempel gedrukt op de interieurwereld, maar ook de overstap gemaakt naar de mode-industrie met haar eigen schoenenmerk.
Haar verhaal is er een van persoonlijke groei, creatieve ontplooiing, en het vinden van balans tussen werk en passie.

“Ik heb geleerd dat pijn en uitdagingen ook een bron van creativiteit kunnen zijn,” vertelt ze. “Mijn ervaringen hebben me gevormd, zowel persoonlijk als professioneel. Dit zie je terug in alles wat ik creëer, van interieurs tot persoonlijke projecten. Het idee, ’only boring people are bored’, drijft mij om het maximale uit elk aspect van het leven te halen.” Haar achtergrond in interieurarchitectuur legde de basis voor haar unieke visie op ontwerpen.

“Elke ruimte heeft potentie en een verhaal. Mijn taak is om dat verhaal tot leven te brengen. Ik start elk project met het luisteren naar de klant en probeer voorbij de oppervlakkige wensen te kijken om de diepere laag te ontdekken. Zo creëer ik niet alleen een functionele ruimte, maar ook een ervaring die bijblijft.”

Van Schoenmerk Odare tot Pilates
en Interieurontwerp met JJ Studio

Haar werk onderscheidt zich door maatwerk en een persoonlijke benadering; elk project is een op maat gemaakte reis met de klant. Naast haar passie voor interieurontwerp, vond ze in mode een nieuwe creatieve uitlaatklep. Samen met een vriendin lanceerde ze haar eigen schoenenmerk, ODARE. “Schoenontwerp voelt voor mij als een verlengstuk van mijn werk in interieur. Het combineren van kleuren, materialen en texturen is net zo belangrijk.
En eerlijk gezegd, ik heb zelf een zwak voor mooie schoenen,” lacht ze. “Het was een natuurlijk proces en ineens ontstond er ODARE.”

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke pijlers in haar werk. Ze ziet duurzaamheid niet alleen in de keuze van materialen, maar ook in het creëren van tijdloze ontwerpen. “Innovatie draait voor mij om het vinden van slimme oplossingen zonder de esthetiek te verliezen. Beide moeten hand in hand gaan.” Af en toe haalt ze ook inspiratie uit nieuwe trends op platforms zoals TikTok, maar benadrukt dat ze deze altijd naar haar eigen visie zet.

Balans is voor haar de sleutel tot blijvende creativiteit. “Het blijft een uitdaging om de creatieve en de zakelijke kant in evenwicht te houden, maar ik heb geleerd om te delegeren en samen te werken met een goed team.”
Dit geeft haar de ruimte om zich te focussen op wat ze echt leuk vindt: het creatieve proces en het contact met de klant.

Of het nu gaat om interieurprojecten, mode, of haar pilateslessen, haar visie blijft altijd hetzelfde: blijf nieuwsgierig en verlies nooit het plezier in wat je doet. Haar motto?
“Een nee heb je, een ja kun je krijgen.”

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart