Porta Qui

Een nieuwe parel in Sint-Martens-Latem

Daar zijn heel wat redenen voor maar één ervan is dat heel wat mooie handelszaken hier hun thuisbasis hebben. Voor costumier Kristof D’Hondt, die de voorbije 15 jaar zijn zaak in Waregem had, was de verhuis naar de Kortrijksesteenweg dan ook een logische stap. Het is alsof het zo moest zijn.

Moderne maatkleding volgens diepgewortelde traditie

Met de uitvinding van de naaimachine en de komst van de industrialisering ontstond in het begin van de 19de eeuw geleidelijk de confectiemode. Dit heeft niet geleid tot het verdwijnen van de kleermaker, maar het gaf het vak wel een nieuwe dimensie. Dankzij de prêt-à-porter met zijn aanbod van kledij in afgewerkte staat, standaardmaten en lagere prijzen dan maatwerk, werd degelijke kledij voor de massa toegankelijk. Maar je was, en bent, wel afhankelijk van die standaardmaten, het aanbod van het seizoen en minder duurzame kwaliteit van textielen en productietechniek.

Bij de kleermaker waren die beperkingen er niet en stilaan werd maatwerk veel meer dan kledij volgens je fysieke maten. Op ‘jouw maat’ werd ook volgens ‘jouw persoonlijkheid’ en dat heeft dan weer te maken met de dingen die je graag ziet, waar je je goed in voelt, het belang dat je aan kwaliteit hecht, de status die je wil uitstralen, hoe belangrijk je een persoonlijke benadering vindt, het vertrouwen dat je stelt in je kleermaker. Franse ‘couturiers’ en Engelse ‘tailors’ verfijnden steeds meer deze benadering en groeiden uit tot gerenommeerde handelszaken. In deze filosofie liggen de wortels van Porta Qui maar uiteraard met een hedendaagse invulling.

Een winkel zonder kleren

In de etalage van Porta Qui zie je mooie maatkledij maar éénmaal je in de winkel komt helemaal niet. De etalage geeft je een impressie van waar het om gaat maar wat de klant precies zoekt kan niet worden getoond. Het bestaat gewoonweg nog niet. Dat kledingstuk zal gemaakt worden volgens de persoonlijke wensen van de klant.

Je komt er in een wereld van textielen en van snitten en wat je ook zal zien is een gepassioneerde costumier, Kristof D’Hondt, die je zal bijstaan van bij aanvang tot aan de levering, wat gemiddeld zo’n vijf weken in beslag neemt. Hij zal je, op afspraak, begeleiden in zijn Salons De Mesure, een plek waar je stijlvol ontvangen wordt en waar de discretie voor het voeren van een persoonlijk gesprek, gegarandeerd is. Hij toont je de ruime mogelijkheden, de kwalitatieve stoffen en luistert vooral naar wat jij belangrijk vindt.

Veel meer dan een maatpak

Uiteraard kunnen de heren bij Porta Qui terecht voor een maatpak maar ook de dames wordt een stijlvol ensemble aangemeten. En dit voor maatwerk voor dagelijks gebruik tot once-in-a-lifetime feestkledij zoals voor een bruiloft, communie, jubileum of gala. Hemden, truien tot zelfs sjaals worden naar jouw wensen gemaakt. Porta Qui heeft ook een jarenlange ervaring met het maken van maatwerk voor toprestaurants en -hotels en voor bedrijven waar het team piekfijn voor de dag moet komen tijdens een beurs.

Creativiteit en kwaliteit

Kristof D’Hondt laat niets aan het toeval over. De exclusieve textielen en het breigoed van onder andere Scabal, Loro Piana en Zenia laten hem toe creatief voluit te gaan en jouw wensen helemaal te vervullen. Het hele creatie- en consultatieproces vindt plaats in de winkel of bij je thuis of op kantoor. De productie gebeurt bij exclusieve Italiaanse ateliers waar hij sinds vele jaren een solide werkrelatie mee heeft opgebouwd. Voor extra informatie en een afspraak kan je terecht op de website portaqui.be.

Kortrijksesteenweg 46.1
9830 Sint-Martens-Latem
www.portaqui.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart