Medisch Centrum Leie

Een uniek ziekenhuisconcept in België waar wetenschap en huiselijke laagdrempeligheid samenkomen

AAN DE VERBINDINGSWEG TUSSEN ST. MARTENS LATEM EN ASTENE VIND JE MEDISCH CENTRUM LEIE, EEN PLEK WAAR ZORG EN WARMTE HAND IN HAND GAAN. MC LEIE IS NIET ZOMAAR EEN ZIEKENHUISPOLI.  IN MCLEIE WORD JE PERSOONLIJK EN MET OPEN ARMEN ONTVANGEN, MET OOG VOOR ZOWEL WETENSCHAPPELIJK HOOGWAARDIGE ZORG ALS VOOR ZORG MET BLIK OP DE TOEKOMST VAN DE GEZONDHEIDSZORG ZOALS DIE OP WERELDVLAK ER ZAL GAAN UITZIEN.

Oprichtster Sabine Slock, een gepassioneerde dame met een hart voor persoonljke zorg en gezondheidszorg van morgen, stond aan de wieg van MCLeie. Dankzij haar gedeelde visie met arts-specialisten op vlak van wetenschappelijk onderbouwde preventieve geneeskunde, in symbiose met de bewezen kracht van de traditionele geneeskunde, richt MCLeie zich niet alleen op het behandelen van ziekten gedurende de levensduur (Lifespan), maar vooral op het verlengen van de periode waarin mensen gezond en klachtenvrij blijven (Healthspan).

DE KRACHT VAN PREVENTIE EN MEDICINE 2.0

Sabine benadrukt dat slechts 20% van onze gezondheid door genen wordt bepaald. “Maar liefst 80% wordt beïnvloed door onze leefstijl. Eén doel van MC Leie is dan ook om mensen te helpen hun gezondheid én levenskwaliteit actief te verbeteren en ziekte te voorkomen.  Neen hoor, dat is geen ‘Hokus Pokus’, het is wetenschap.” Met een combinatie van klassieke geneeskunde en evidence-based leefstijlgeneeskunde – wat men ‘Medicine 2.0’ noemt – verandert het centrum ons gekende ziekenzorg naar GEZONDHEIDszorg. “Je kunt zelf de architect zijn van je gezondheid,” zegt Sabine, die hier een eerste boek over schrijft. Haar eerste werk, voor vrouwen komt in de betere boekhandel in het voorjaar van 2025. Haar missie: dit keer de vrouw helpen om zélf de regie te nemen over eigen lichaam en gezondheid én dus alle ballen beter in de lucht te kunnen houden.  “Ook een voordeel voor elke man”, grapt ze.   Het boek loopt parallel met een deelpoli voor de vrouw in Medisch centrum Leie: HOUSE F,
de vrouwenclinic.

Een uniek ziekenhuisconcept in Belgie waar wetenschap en huiselijke laagdrempeligheid samenkomen.

BLIJF ALS VROUW MET GEEN ÉNKEL ONGEMAK LOPEN!

Onder het dak van MC Leie vind je tevens een uitgebreide poli voor vrouwengeneeskunde, waar vrouwen van 11 tot 111 terecht kunnen. Eén van de experts daar is Femke Reynaert, hormoonspecialist, voedingsdeskundige, personal trainer én auteur. Zij hielp reeds vele vrouwen opnieuw hun balans te vinden en zich beter in hun vel te voelen.

“Veel vrouwen komen bij mij omdat het niet goed gaat,

omdat ze zich niet goed in hun vel voelen, willen leren beter te bewegen omdat ze zich overvraagd voelen of met klachten kampen zoals gewichtstoename, stemmingswisselingen of opvliegers, vaak tijdens of na de menopauze,” zegt Femke. “We pakken de klachten stap voor stap aan. Van slaap en stress tot voeding en beweging,.. : alles telt mee.”

**Veelgestelde vragen in onze vrouwenclinic:**

“Help, ik eet gezond en sport, maar val niet af.”

“Ik wil graag afvallen.”

“Na de bevalling lukt het me niet om weer een gezond
gewicht te bereiken.”

“In de menopauze kom ik vooral aan rond mijn buik.”

“Ik heb last van opvliegers, slecht slapen en stemmingswisselingen. Wat kan ik doen?”

“Hoe weet ik of ik in de menopauze zit?”

“Mijn hormonen lijken uit balans.”

“Ik val niet af, slaap slecht en voel me uitgeput.”

“Ik heb pijn tijdens betrekkingen.”

“Ik voel me niet oké, lichamelijk of emotioneel.”

“Ik krijg niet alles rondgedraaid.”

De vrouwenclinic van MC Leie biedt op maat gemaakte trajecten, waarbij eenvoudige tips vaak al het verschil maken. Het doel is duidelijk: vrouwen helpen zich (opnieuw) goed te voelen, fysiek én mentaal.

Dit uiteraard ingebed in de andere algemene specialismen: cardiologie, urologie, gynaecologie, … tot logopedie en psychologie.

Wij zetten volgende collega’s extra in de kijker:

Cardiologie en Levenstijlgeneeskunde Prof. Dr. Van Mieghem Carlos,

Lever- en Pancreaschirurgie Dr. Vanlander Aude,

Neurologie Dr. Wissaert Wim,

Orthopedie Dr. Kloeck Alex.

Bij Medisch Centrum Leie sta je er niet alleen voor. Of het nu gaat om hormonen, leefstijl of gezondheid in het algemeen, het MCLeie team staat klaar om je te ondersteunen op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

Emiel Clauslaan 87A – 9800 Astene

T 09 396 45 98

www.medischcentrumleie.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart