Rymhuis

Exclusieve verkoop door irres in Gent centrum

Genieten van het ultieme spel van licht, ruimte en uitgekiende architectuur. Wegdromen in de urban jungle binnentuin. Welkom in Het Rymhuis. De impressionante historische rondboogpoort is slechts een subtiele voorbode van de schoonheid die er achter schuilt. Deze ‘hidden gem’ in het hart van Gent speelt niet meteen alle kaarten uit, maar verwondert en charmeert. Met passie en doordachtheid is Het Rymhuis een zeer bijzondere thuis en klaar om alle schoonheid te onthullen.

Vier etages, vier iconische appartementen

Een solide constructie als basis, omgevormd tot 4 high-end villa-appartementen. Impressionante volumes van 250 m2 en meer, royale terrassen en een perfecte lichtinval. Omringd door weelderig groen. Naar het ontwerp van tuinarchitect Dominique Eeman en met het oog op een constante connectie met de natuur. De impact van het groen op de woonbeleving is een onevenaarbare troef. De kruinen van de bestaande bomen toren boven de gebouwen uit en zorgen voor privacy op elke verdieping.

De waarde van de locatie

In de Gouvernementstraat woon je in alle rust, maar zit je ook midden in het mooie stadsleven. Gelegen tussen de Kouter en het Sint-Baafsplein, binnen handbereik van het betere aanbod aan kunst, cultuur, architectuur, boetieks en restaurants. Het beste van twee werelden is vaak een utopie. Hier is het werkelijkheid.

Opus Incertum

In Het Rymhuis bevindt zich een 13e-eeuwse kelder die ooit toebehoorde aan het woonhuis van Symoen Rym, een lid van de vooraanstaande Gentse elite. Deze historische kelder werd opgetrokken uit Doornikse kalksteen met een constructiemethode “Opus Incertum” en een vormentaal eigen aan de 13e eeuw. Kenmerkend zijn de twee beuken gescheiden door vijf imposante zuilen. Een getuige van de macht en het aanzien van de stedelijke Gentse handelselite.

Oplevering februari 2025
2/4 verkocht

Kortrijksesteenweg 19, 9830 Sint-Martens-Latem

09 282 82 82 / welkom@irres.be

www.irres.be / www.rymhuis.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart