Hoe kies je de perfecte verlovingsring?

De perfecte verlovingsring kiezen is voor het leven. Het vormt een van de meest romantische en betekenisvolle momenten in je leven: het is een belofte, een verhaal van eeuwige liefde, en een stukje van je hart dat je aan haar schenkt. Maar hoe vind je nu die ene verlovingsring die perfect past bij je aanstaande? Houdt ze van de klassieke (solitaire) verlovingsring met diamant of valt ze meer voor een speelsere ring met een gekleurde edelsteen of halfedelsteen? We helpen je graag op weg…

Welke stijl past bij haar?

Bij Juweliers Casteur streven we ernaar om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je toekomstige verloofde. Is ze eerder een klassiek, sportief, trendy, natuurlijk, flamboyant of romantisch type? Omarmt ze een strak of subtiel design of houdt ze net van veel schittering of voelt ze zich geroepen door de charme van vintage? Klopt haar hart op het ritme van geel, rosé of wit goud? Met deze kostbare informatie, en onze generaties aan ervaring, kunnen we je perfect adviseren over de juiste ringkeuze.

Welke edelsteen laat haar hart sneller staan?

Hoewel edelstenen zoals saffieren, smaragden en robijnen elk

hun unieke charme hebben, blijft de diamant de onbetwiste leider. De diamant is de hardste, natuurlijke substantie met uitzonderlijke glans en staat ook symbool voor een krachtige, duurzame band die blijft schitteren door de jaren heen. Daarnaast behouden natuurlijke diamanten ook uitstekend hun waarde in vergelijking met andere edelstenen, wat hen ook zeer aantrekkelijk maakt als investering.

Welke kleur van goud past bij haar?

Afhankelijk van haar persoonlijke voorkeur, huidtint en de kleur van de centrale steen, kan je kiezen voor een uitvoering in witgoud, geelgoud of roségoud. Verkies je de pure elegantie van witgoud of durf je al eens te experimenteren met een uniek samenspel van goudtinten voor een unieke twist?

“Onze experts controleren met oog voor detail elke diamant die je bij ons aanschaft zodat je verzekerd bent van de kwaliteit van je kostbare aankoop.”

Welke slijpvorm kies je voor de centrale steen?

De slijpvorm van de diamant bepaalt veel van de uitstraling van de ring. Elke slijpvorm heeft zijn eigen charme, elk met een eigen karakter en stijl. Van de tijdloze elegantie van de klassieke ronde briljant tot de romantische ovaal, de avontuurlijke peer, de verfijnde emerald cut of de nostalgische cushion cut… Elke vorm draagt bij aan het unieke verhaal dat jullie samen beginnen.

Hoe kies ik een betrouwbare, kwalitatieve steen?

Wanneer je investeert in diamanten is het belangrijk dat je weet welke kwaliteit je in huis haalt. Voor elke steen (vanaf 0,30ct) krijg je van ons een universeel gecertificeerd paspoort van GIA mee waarin de eigenschappen en kenmerken van een geslepen diamant op een objectieve manier beschreven zijn: CARAT, COLOUR, CLARITY en CUT. Cruciale kenmerken want ze bepalen mee de waarde en de prijs van een diamant.

Waarom investeer ik best in natuurlijke diamanten?

Juweliers Casteur selecteert enkel 100% natuurlijke, gecertificeerde en conflictvrije diamanten van de allerhoogste kwaliteit. De natuurlijke diamanten die wij aanbieden zijn gevormd door de natuur over miljoenen jaren, wat ze niet alleen zeldzaam maakt, maar ook hun waarde en potentieel als investering verhoogt. Elke natuurlijke diamant is uniek in zijn vorm en karakter, met zijn eigen fascinerende kenmerken of inclusies.

Advies nodig bij het kiezen van een verlovingsring?

Met onze jarenlange diamantexpertise en ervaring nemen we je graag mee op ontdekkingstocht naar de ultieme verlovingsring… Samen gaan we op zoek naar de ‘perfect match’. Misschien heb je zelf een uniek idee of heb je al een steen die je graag in de verlovingsring wil laten verwerken?  Alles is mogelijk. Vertel het ons, wij brengen je idee maar al te graag tot leven. Elk detail wordt met de grootste zorg vervaardigd en afgewerkt door onze goudsmeden in ons eigen atelier.

Stationsstraat 22-24-26, 8790 waregem, T 056 60 19 51
info@casteur.be, www.casteur.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart