ART NOUVEAU MET EEN

HEDENDAAGSE TWIST

Isabelle Onraet en haar team interieurarchitecten bouwden hun goede naam en faam vooral met hoogwaardige residentiële realisaties. Dat er veel meer variatie in hun creatieve portfolio zit, willen ze wat graag uitdragen met exclusieve ontwerpen als deze ingrijpende renovatie van een horecazaak.

Ode aan een architectuurstijl

“We haalden de inspiratie voor dit ontwerp bij gestileerde planten en bloemen, de essentie van de Art Nouveau stijlrichting” introduceert Isabelle Onraet. Daarmee brengt zij een ode aan een internationaal succesrijke architectuurstijl.

Baanbrekend was dat Victor Horta – de ‘hogepriester’ van de Belgische ‘Art Nouveau’ – onafgebroken betrokken was bij de supervisie van het ganse bouwproject. Deze A-Z projectaanpak is ook kenmerkend voor Isabelle Onraet Interior Architects.

Kleurrijk en warm welkom

In het hier voorgestelde ontwerp verlenen de vloeiende lijnen het interieur een omarmende uitstraling, dragen ze ‘welkom’ uit. “We kozen voor een vrouwelijke, zachte en warme aankleding” licht Isabelle Onraet toe. “Het geheel is kleurrijk, maar tevens discreet. Het is een weloverwogen compositie van delicate warme kleurtinten”. Kleuren markeren de verschillende belevingszones zonder evenwel de ruimte te compartimenteren en de ruimtelijke indruk te beperken.

Indirect licht speelt een belangrijke rol in het concept. Het zorgt niet alleen voor een sfeervolle en plastische verlichting die de vormentaal in de ruimte benadrukt. Blikvangers zijn de imposante wandornamenten geïnspireerd op pauwenstaarten, die bovenaan voorzien zijn van indirecte verlichting. De eraan verbonden lichtsturing laat tevens toe door de dag en avond andere lichtsferen te creëren. Wie met oog voor detail naar het ontwerp kijkt, ontdekt tal van retro patronen. “Let op het fraaie ‘moirée’-behang, details als de bolvormige voeten van de zeteltjes of afgeronde sokkels” verwijst Isabelle Onraet. “Verouderde spiegels met brons gevlekt spiegelglas, het gebruik van velours, brons en messing, geven het geheel een warme, knusse en luxueuze uitstraling”.

Uitleven in schoonheid 

Elk project is een nieuwe uitdaging voor Isabelle Onraet Interior Architects. Het is dé kans om het verschil te maken met pure schoonheid verweven met uitgekiende functionaliteit. “Ik leef me graag uit in concepten” licht Isabelle Onraet toe. “Dat geldt net zozeer voor privéwoningen als kantoorruimtes tot horeca. Ik stimuleer klanten om te  durven afstappen van de brave en oneindig herhaalde witte interieurs. Afstand nemen van de al te vaak gekopieerde ‘veilige’ en bekende combinaties, vooral als het gaat om kleurgebruik, leidt tot een heel andere beleving van de beschikbare ruimten”.

Het team van interieurarchitecten onder leiding van Isabelle Onraet is gespecialiseerd in A – Z projectrealisaties, verspreid over heel België. “Bij nieuwbouw vertrekken we vanaf de technieken; bij renovatie starten we vanaf de afbraakwerken” verduidelijkt Isabelle Onraet. “Een A – Z projectrealisatie omvat zowel het ontwerp als de coördinatie van de verschillende bouw- en afwerkingsspecialisten die nodig zijn voor de volledige realisatie. Dat verzekert de klanten van maximale ontzorging”.

Stationsstraat 121, 8790 Waregem

056 29 89 29 – info@isabelle-onraet.be

www.isabelle-onraet.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart