Optiek Collette

Op een boogscheut van Gent-Sint-Pieters vinden we Optiek Collette terug, een optiekzaak die behalve mooie monturen ook persoonlijk advies door erkende optometristen aanbiedt. Het team is niet blind voor de modetrends, maar haar visie op kwaliteitsvolle kijkoplossingen op maat neemt steeds het voortouw. Kijk even mee binnen in Optiek Collette.

“Bij Optiek Collette Gent ligt de focus volledig op optimaal zien.”

Meer dan een hippe speciaalzaak

Klanten kunnen bij Optiek Collette terecht voor een flagrante montuur, maar ook voor een oogmeting. In de winkel is een deskundige oogmeetruimte voorzien die volledig uitgerust is met toestellen van Zeiss. Ook voor de brillenglazen vertrouwen Julie en haar collega’s op deze partner die marktleider is in de medische sector. Door zich voortdurend bij te scholen beschikt het team over een goede expertise en kan het de klanten bijstaan met professioneel en gericht advies.

High-end merken

De brillen van Optiek Collette zijn eerder high-end met merken zoals Moscot, Lindberg, Mykita, Celine, Tom Ford, Theo, Serengeti, Kuburaum, Komerebi, Rolf Spectacles, Hoet, Barton Perreira, Veronika Wildgruber, Yuichi Toyama en Gigi Studios. Deze merken vallen in de smaak bij het brede publiek maar zijn wel een tikkeltje exclusiever dan de monturen die je in een doorsnee brillenwinkel terugvindt.

“Het najaar klinkt veelbelovend: denk maar aan speelse vormen zoals hartjes, cat-eyes, vierkante of zeshoekige monturen.”

Drivesafe GLAZEN

De vaste partner Zeiss biedt al een tijdje DriveSafe glazen aan. Deze brillen bieden extra comfort voor bestuurders doordat de brillenglazen zo ontworpen zijn dat ze zowel overdag als ’s nachts de weerspiegelingen en vervelende schitteringen aanzienlijk verminderen. Dankzij de hoogtechnologische DuraVision DriveSafe coating voel je je in een oogopslag veiliger op de weg.

Nieuwe najaarscollectie

De joie de vivre is terug bij de consument na de donkere coronaperiode van de afgelopen jaren. Een bril dragen vormt voor veel mensen meer dan het antwoord op een medische nood. Tegenwoordig is een bril een waar statement piece, een onmisbaar accessoire om je outfit helemaal af te maken. Het is zelfs zo ver gekomen dat zelfs zij die vanuit medisch opzicht geen bril nodig hebben toch kiezen voor een fris en opvallend montuur! (lacht) Brillen staan symbool voor plezier, je eigen stijl uitspelen. Hiervoor zijn we niet langer beperkt tot kleding, make-up en de standaard accessoires.

Voor de komende herfst en winter verwacht Julie dan ook niet dat het bij brave monturen blijft. “Denk gerust in termen van speelse vormen zoals een hartje, cat-eye, vierkant, zeshoek of fifties-secretaresselook met een vlindermodelletje. Big is beautiful en oversized modellen met een sixties-vibe en gedurfde kleuren, van paars en roze over groentinten tot metallic kleuren, zwaaien de plak. Natuurlijk blijven we ook de klassieke tinten voor monturen aanbieden waardoor er keuze te over is om je bril op je outfit af te stemmen”, luidt het.

Helemaal in ‘t nieuw

“Net voor corona namen we de winkel over”, aldus Julie. “De timing kon beter maar we hebben wel ons best gedaan om er iets moois van te maken. Architecte Valérie Vanermen gaf de winkel een make-over waardoor je je nu haast in een boetiek in Parijs waant. Vanaf het moment dat je bij ons binnenwandelt geeft de frivole wit-blauw gestreepte zonnewering al weg dat het bij ons aangenaam vertoeven is. Met de slogan ‘optimaal zien’ willen we iedereen warm verwelkomen met eigentijdse en unieke kijkoplossingen. Bij ons kom je terecht in een aangename tricolore van ultramarijn blauwe details à la Corbusier, zachte crèmetinten en het huiselijke bruin van de notenhouten wand. Deze nieuwe, frisse uitstraling gecombineerd met ons uitgebreid merkenaanbod trekt ook het jongere publiek aan.”

Koningin Elisabethlaan 76, 9000 Gent
09 221 12 21 ∙ optimaalzien@collette.gent ∙ www.collette.gent

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.