Kunoka

Loop op wolkjes

Dat ze bij Kunoka niet hebben stilgezeten kunnen we wel stellen. Het duurzame footwearlabel dat niet aan saaie schoenen doet, staat er. Een succesvolle zomerpop-up in Knokke, een gloednieuwe winkel in Sint-Denijs-Westrem en een hedendaagse mannencollectie later, gingen we in gesprek met zaakvoerster Evelyne Van der Looven voor een blik achter de schermen.

Kunoka ontpopte zich tot een gevestigde waarde in de modewereld. Wat maakt Kunoka zo uniek?

“Met Kunoka brengen we volwaardige collecties met sneakers, laarsjes, loafers en sandalen op de markt. Onder het motto ‘loop op wolkjes’ ontwerpen we comfortabele schoenen zonder aan stijl in te boeten. De rode draad doorheen onze designs? Da’s de durf en het eigenwijze kantje. De gewaagde kleur- en materiaalcombinaties máken ons merk en zullen in de nieuwe wintercollectie niet ontbreken. Het is bijzonder fijn dat we onze creativiteit de vrije loop mogen laten en dat de respons van de markt op onze positieve vibes een constante blijft.”

Ook de heren kunnen binnenkort van die positieve vibes proeven?

“In de pop-ups in Knokke en Antwerpen mochten we heel wat vrouwen verwelkomen die hun partner mee op sleeptouw namen voor een dagje shoppen. Zo bleek dat er ook bij de heren interesse is in opvallende, comfortabele schoenen. We gingen van start met een trial waarbij we een viertal herenmodellen lanceerden, en de reacties zijn lovend.”

“Duurzame designs en stijlvolle schoenen kunnen perfect hand in hand gaan.”

Voor de productie vertrouw je al jarenlang op een Portugees familiebedrijf. Een schot in de roos?

“Zeker, al is deze samenwerking het resultaat van een lange zoektocht. Vroeger werkte ik als agent voor verschillende schoenenmerken, dus had ik een duidelijk idee van wat ik wilde. Ik was op zoek naar een betrouwbaar atelier waar men op een ambachtelijke en gestructureerde manier te werk ging. Met het bedrijf waar ik nu mee samenwerk, voelde ik meteen een soort coup de foudre. De organisatie liep op wieltjes en het onthaal was warm en vriendelijk. Kortom, ik was op slag verkocht! En ik heb pas durven springen toen ik voelde dat dit goed zat.”

Kunoka zet gaandeweg haar eerste stapjes in de richting van influencers.

“Klopt. We hebben er net een fijne samenwerking met An-Katrien Casselman op zitten. Verder zit er nog een leuk project in de pipeline, maar dat houden we voorlopig nog even voor onszelf.” (lacht)

Shop Kunoka in een multibrandwinkel bij jou in de buurt of op kunoka.com.

Kortrijksesteenweg 1092 G, 9051 Sint-Denijs-Westrem
INFO@KUNOKA.COM · www.KUNOKA.COM

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart